Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Bóboli is een van de voornaamste Spaanse kledingmerken voor kinderen. Het bedrijf onderscheidt zich door hoge kwaliteit van de stoffen en creativiteit van de ontwerpen, die zeer kleurrijk en origineel zijn. Het bedrijf biedt een ruim assortiment aan kleurrijke kledingstukken, waarin de stofkwaliteit altijd het belangrijkste aspect vormt.

Bóboli distribueert zijn producten via 900 verkooppunten en bezit 30 exclusieve eigen en franchisewinkels in Spanje, die jaarlijks meer dan 2 miljoen kledingstukken verkopen. Wereldwijd is Bóboli gerepresenteerd in 38 landen (Europa, Midden-Oosten, Azië, Zuid-Amerika en de VS) met meer dan 500 verkooppunten en corner stores in Saudi-Arabië, Korea, Dubai, Koeweit, Letland, Maleisië, Mexico, Noorwegen en Singapore. Dit komt overeen met een identificatiebehoefte van 5 miljoen labels per seizoen inclusief het afprijsproces.

Belangrijke taken zoals prijsverlagingen en inventarisaties zijn elk seizoen weer mogelijk dankzij de toewijding en inspanningen van Bóboli’s personeel. Zoals bij de meeste middelgrote en kleine winkels het geval was, voordat zij de Pathfinder Ultra 6039 gingen gebruiken, moest het personeel van Bóboli’s duizenden kledingstukken op één dag handmatig afprijzen en ook voor de inventarisatie handmatig stuk voor stuk alle artikelen tellen. Deze manier van herprijzen of herlabelen is zeer tijdrovend en het gaat ten koste van de tijd dat de werknemer in de winkel kan blijven om klanten te bedienen. In andere gevallen kost het overuren om de taken uit te voeren, dus hoe sneller en effectiever hoe beter. Daarnaast vergroot het handmatig werken de kans op fouten.

Om deze redenen heeft het kinderkledingmerk besloten om de Pathfinder 6039 van Avery Dennison te implementeren voor uitverkoop- en inventarisatieacties. De Pathfinder 6039 paste perfect bij Bóboli’s behoeften, omdat het de enige 4-in-1 oplossing is, die zowel scant, gegevens verwerkt, print als labels aanbrengt. Hij vormt een ware revolutie voor het inventarisatiemanagement in zowel magazijn als winkel.

De Pathfinder 6039 is een functioneel, veelzijdig, snel en betrouwbaar gereedschap, want deze ergonomische handheld kan een label in één actie zowel printen als aanbrengen. De inventarisatie wordt moeiteloos en veel effectiever uitgevoerd, omdat fouten worden vermeden. Bovendien werkt de Pathfinder 6039 met Microsoft Windows Mobile en is dus compatible met een groot aantal programma’s. Dankzij een eenvoudig en intuïtief touch screen is het personeel van Bóboli er zeer snel vertrouwd mee geraakt.

De Pathfinder 6039 is standaard voorzien van gebruikersvriendelijke software die ideaal is voor bedrijven, die geen specifieke software willen ontwikkelen voor hun inventarisatie en uitverkoopacties. Hierdoor kan fors op implementatie- en programmeerkosten worden bespaard.
Daarnaast registreert deze software alle handelingen die met de Pathfinder worden uitgevoerd, zodat de informatie makkelijk en snel beschikbaar is voor de winkelmanager en indien nodig voor de back-office van het bedrijf.

Dankzij de nieuwe Pathfinder 6039 bespaart Bóboli tijd en kosten tijdens zijn uitverkoopproces. In het verleden werden alle labels elders geprint, naar alle winkels gedistribueerd en in de winkels handmatig op elk afzonderlijk kledingstuk aangebracht. Uitverkoopacties zijn nu heel gemakkelijk voor de werknemers van Bóboli. Met één apparaat dat scant, gegevens verwerkt, het label met de nieuwe prijs print en het tot slot aan het kledingstuk bevestigt, kan het afprijzen in de schappen en op de rekken zelf worden uitgevoerd.

"Naast het feit dat het op de markt een uniek apparaat is, dat een scanner, PDA en printer combineert, is de Pathfinder ook nog eens standaard uitgerust met gratis inventarisatiesoftware. Dit maakt de Pathfinder 6039 niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor kleine en middelgrote detaillisten tot het perfecte gereedschap” – aldus Jordi Baeta, Sales Manager Printer Systems Division van Avery Dennison in Spanje.

“Met het gebruik van de Pathfinder zijn de afprijstijden bij Bóboli drastisch verkort. Afprijzen gebeurt nu in slechts 9 uur" verklaart Marta Beltrán, verkoopmanager van Bóboli. "Daarnaast biedt de geïntegreerde software ons zonder extra kosten perfect management en magazijnbeheer".

Het goede resultaat dat met Avery Dennison’s Pathfinder Ultra Platinum 6039 kan worden bereikt, werd duidelijk tijdens Bóboli’s laatste uitverkoopweken. Het is inmiddels een onmisbaar element voor de kinderkledingfabrikant tijdens diens voorbereiding op de aanstaande uitverkoopcampagnes van de zomer- en wintercollecties.

Over Bóboli
Bóboli begon in 1981 met de onderneming Star Textil, opgericht door Francisco Algás, de huidige directeur. Aanvankelijk richtte Star Textil zich op het fabriceren voor andere merken, hoofdzakelijk voor de exportmarkt. In 1984 creëerde Teresa Ochoa het merk Bóboli, dat voornamelijk stond voor het ontwerpen en produceren van gebreide kinderkleding. Vanaf 1990 breidde het merk zijn distributievolume richting winkels uit met de verkoop van meerdere merken. In hetzelfde jaar begon Bóboli ook zijn internationale activiteiten. Bóboli biedt diverse designs, waarin krachtige kleuren, verrassende prints en een innovatieve textielbehandeling altijd een belangrijke rol spelen. Kleur, ontwerp en kwaliteit zijn het visitekaartje van dit merk en hebben gezorgd voor een vooraanstaande positie binnen de kinderkledingmarkt. Tegenwoordig distribueert Bóboli zijn kleding via een uitgebreid netwerk van gespecialiseerde winkels die vele merken verkopen. Met meer dan 800 verkooppunten in Spanje zorgt het merk voor een nadrukkelijke aanwezigheid door het hele land. Als onderdeel van het bedrijfsbeleid om zoveel mogelijk te expanderen, bezit Bóboli tevens 30 exclusieve winkels in Spanje, een aantal dat de komende jaren gestaag zal blijven groeien met de opening van nieuwe winkels op A-locaties in grote steden . Internationaal heeft Bóboli zich verspreid over het grootste deel van Europa, het Midden-Oosten, het Verre Oosten, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.

Over Avery Dennison Corporation
Avery Dennison is wereldmarktleider in etiketten basismaterialen, etiketteer- en merksystemen, en kantoorproducten. Avery Dennison, gevestigd in Pasadena, Californië, is een FORTUNE 500 onderneming met een omzet van $6,3 miljard in 2007. Avery Dennison heeft meer dan 30.000 mensen in 60 landen in dienst. Deze medewerkers ontwikkelen, produceren en verkopen een breed assortiment aan producten op zowel consumenten- als industriële markten. Producten die door Avery Dennison worden aangeboden zijn onder meer: zelfklevende materialen van het merk Fasson; Avery Dennison-producten voor de detailhandel en kledingindustrie; Avery kantoorproducten en grafische afbeeldingmedia; speciale tapes, zelfklevende zegels en labels voor allerlei applicaties op het gebied van duurzame, automatiserings- en industrieproducten.