Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Zowel de grootste Europese productiesite in Zele, als de vestigingen in Roncq (Frankrijk), Langen (Duitsland) en Banbury (VK) sleepten hierdoor het wereldwijde kwaliteitscertificaat ISO/TS16949:2002, vereist voor alle leveranciers van de automotive in de VS en Europa, in de wacht.

Erkenning als betrouwbaar kwaliteitsleverancier
Het ISO-certificaat voor de automotive omvat de strengste technische specificaties voor een kwaliteitsbeheersysteem in een productieomgeving. ISO/TS16949 vereist niet alleen het voldoen aan strenge reglementeringen inzake goed gedocumenteerde, geavanceerde kwaliteitsmanagementsystemen, maar ook een continue procesverbetering. In het geval van Brady is het van toepassing op "het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van producten voor labeling en industriële identificatie voor de automotive sector".

Door het behalen van het certificaat wordt Brady erkend als betrouwbaar kwaliteitsleverancier en productiepartner van de grote autoconstructeurs in de VS (GM, Ford, Chrysler), Duitsland (BMW, Daimler, VW), Frankrijk (PSA Peugeot-Citroën, Renault) en Italië (Fiat).

Uitgebreide audit
Alvorens het 3 jaar geldende certificaat te bekomen, onderging Brady in Zele een grondige audit van haar volledige design-, ontwikkelings-, productie-, service- en supportprocessen, evenals van haar IT- en HR-functies. De 3 vestigingen van Brady Europe in Roncq, Langen en Banbury verwierven het certificaat voor hun HR, sales en klantenservice. In al deze vestigingen zullen op bepaalde tijdstippen follow-up audits worden gehouden.

"Dit ISO/TS-certificaat bewijst dat we ernstig werken aan het realiseren van de kwaliteitsniveaus vereist door de automotive", aldus Dirk Denut, Quality Assurance Manager Brady Belgium. "En natuurlijk zullen ook onze andere niet-automotive klanten welvaren dankzij deze certifiëring. Het behalen van zo'n kwaliteitsmanagementsysteem toont aan dat we weten hoe kwaliteitsrisico's te beperken en dat we in staat zijn op een structurele en professionele manier elke vereiste van dergelijke strenge methodologie te beantwoorden."