Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Er wordt een nieuwe regulering ("CLP Regulation") van kracht voor de classificatie, labelling en verpakking van chemische stoffen en samenstellingen. Bedoeling is de bestaande EU-wetgeving in lijn te brengen met het GHS (Global Harmonised System) van de Verenigde Naties. De regulering zorgt ervoor dat dezelfde risico's wereldwijd op dezelfde manier worden omschreven door middel van één zelfde label. Gebruikers van de Brady Markware-labelsoftware kunnen de nieuwe symbolen eenvoudig downloaden.

De 9 nieuwe symbolen vermelden geen tekst meer; de symbolen zijn wereldwijd geüniformiseerd en hebben dus overal dezelfde connotatie.

Na een overgangsperiode zal de CLP Regulation de bestaande richtlijnen definitief vervangen. Voor chemische stoffen wordt de deadline 1 december 2010, voor samenstellingen moeten de nieuwe symbolen algemeen gebruikt worden uiterlijk op 1 juni 2015.

Markware-gebruikers kunnen de nieuwe symbolen nu reeds downloaden. Via een link worden de symbolen rechtstreeks in de Markware-file op de PC geplaatst en kunnen ze meteen met een Brady-labelprinter worden afgedrukt. De symbolen zijn beschikbaar in zwart-wit en in kleur, als 45° geroteerd beeld voor directe labelbedrukking en als uitvoering voor benutting van de volledige tapebreedte.