DE INDUSTRIËLE BEDRIJVENGIDS
 

Revolution FanTM HV/LS: Verhoogd comfort en aanzienlijke verlaging van energiekosten

  • 31/03/2009, Twello

  • 8 maanden na de installatie is de firma Ubbink vol lof over de Revolution FanTM die warme lucht gelijkmatig verdeelt in een ruimte van circa 6000m3. Er is een merkbare verbetering van het klimaat en een aanzienlijke verlaging van de energiekosten.

 

Informatie aanvragen

 

There was an error and the information has failed to send.Unable to send part of the information, please try again.
Please try again

8 maanden na de installatie is de firma Ubbink vol lof over de Revolution FanTM die warme lucht gelijkmatig verdeelt in een ruimte van circa 6000m3. De zachte luchtstroming wordt door de medewerkers als een 100% verbetering ervaren. Zij klagen niet langer over koude, warme of vochtige arbeidsomstandigheden. Er is een merkbare verbetering van het klimaat en een aanzienlijke verlaging van de energiekosten gerealiseerd.

Traditionele ventilatoren waren niet de oplossing

Het magazijn van Ubbink te Doesburg is gekoppeld aan het expeditiegedeelte waar middels laaddocks de goederen geladen en gelost worden. De expeditie is een grote open ruimte van circa 600m2. Met een afstand tussen de vloer en dak van 10 meter is het verwarmen van de werkvloer een echte uitdaging. Ondanks dat het expeditiegedeelte gedurende de wintermaanden verwarmd wordt, blijft de warme lucht vrij snel naar het plafond stijgen terwijl de thermostaat op manhoogte hangt. Dit resulteerde erin dat de verwarming nagenoeg continu aanstond.

In de zomermaanden kan juist de warme lucht op de werkvloer niet ontsnappen aangezien de lucht erboven nog warmer is.

In een poging om deze problemen op te lossen plaatste men drie hoge-snelheids-ventilatoren aan het plafond. De resultaten waren zeer teleurstellend.

In de zomer trad er weinig tot geen verkoelend effect op. In de winter werd de warmte nog steeds niet merkbaar naar de vloer teruggevoerd. Echter indien men direct onder de hoge-snelheid-ventilator stond voelde men een sterke luchtstroom die als zeer onprettige tocht ervaren werd.

Voorts bleken deze hoge-snelheid-ventilatoren ook veel stroom te gebruiken waardoor eventuele besparing op stookkosten voor een (groot) deel weer teniet werden gedaan.

De oplossing: Uniek ontwerp met optimaal resultaat

Op vrijdag 30 juni 2008 werd de eerste Revolution FanTM HV/LS (HoogVolume/LageSnelheid) door Caljan Rite-Hite Benelux monteurs bij Ubbink te Doesburg geinstaleerd. Deze werd op adequate wijze aan een dakspant bevestigd (klemsysteem) en daarna voorzien van vier stabilisatiekabels om eventuele vibratie te voorkomen en de veiligheid te garanderen. De naaf en de rotorbladen waren reeds vooraf ingesteld, op basis van de vooraf bepaalde omstandigheden en variabelen aanwezig op de plek van montage en gebruik.

Het geavanceerde ontwerp van de Revolution FanTM bevat vier aluminium Propell-AireTM rotorbladen, welke varieren in breedte en hoek over de gehele lengte van het blad. Het unieke design beweegt lucht regelmatiger over het gehele rotorblad, wat resulteert in een zeer hoge luchtverplaatsing van circa 8.5m3 per minuut. Deze speciale vormgeving kan niet worden gerealiseerd met de gebruikte materialen van de conventionele HV/LS-ventilatoren.

De zeer regelmatige luchtverplaatsing die door de Revolution FanTM wordt gegenereerd zorgt voor een minimaal verschil in temperatuur tussen vloer en plafond. Met maar een enkele Revolution FanTM, met een diameter van 4.880mm, wordt de gehele ruimte van 600m2 (6.000m3) tot in de hoeken op een continu, comfortabel temperatuurniveau gehouden.

Ubbink bevestigt dat deze technische innovatie van Caljan Rite-Hite daadwerkelijk een revolutie betekent op het gebied van energiekostenbesparing en verbetering van arbeidsomstandigheden.

Telefoon
Tonen
Website
Naar website
E-Mail
Verstuur e-mail
Adres Engelenburgstraat 57
7391 AM  Twello
Gelderland - NEDERLAND
(Klik hier om de kaart te bekijken)