Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

De Collision Sentry dodehoek beveiliging is winnaar van de Technology category of the Design 4 Safety Award. De prijs is uitgereikt tijdens de 2013 editie van de IMHX British materials handling and logistic trade show in Birmingham UK.

The Design 4 Safety Award is een erkenning voor nieuwe innoverende producten in industriële omgevingen, iIn het bijzonder, producten die bijdrage aan de verhoging van de veiligheid.

De Collision Sentry is eind 2012 geïntroduceerd en waakt over dode hoeken. De dode hoek is een belangrijke oorzaak van ongevallen, het gevolg van een dergelijk ongeval is vaak materiële schade maar ook letselschade met soms dodelijke afloop; 20% van alle heftruckongevallen betreft het aanrijdingen van heftrucks met voetgangers.

De Collision Sentry werd beoordeeld door een jurypanel van experts, er is gekeken naar de hoogste meetbare veiligheidsbijdrage en percentage reductie van ongevallen in magazijnen en productieruimtes.

Gebruik makend van infrarode bewegingssensoren kan om een hoek worden gekeken. De Collision Sentry reduceert hierdoor het aantal dode hoeken. Vorkheftruckchauffeurs en voetgangers worden gewaarschuwd voor naderend verkeer.

De Collision Sentry wordt geïmporteerd geleverd door Crepa BV.

Beschikbare documenten