DE INDUSTRIËLE BEDRIJVENGIDS
 

Simai Trekker van Crepa BV wordt ingezet bij onlangs geopend Cargo checkpoint Schiphol

  • 22/09/2009, Rijswijk

  • Maandag 21 september jl. heeft Jan Kees de Jager, staatssecretaris van Financiën, het Cargo Checkpoint op Schiphol geopend. In het Cargo checkpoint wordt gebruik gemaakt van 30 ton's elektrische Simai trekkers van Crepa BV om de vracht te trekken.
  • Bedrijf: Crepa B.V.

 

Maandag 21 september jl. heeft Jan Kees de Jager, staatssecretaris van Financiën, het Cargo Checkpoint op Schiphol geopend. Het Cargo Checkpoint is een innovatief en wereldwijd uniek samenwerkingsverband tussen Amsterdam Airport Schiphol, de Nederlandse Douane en Air France Cargo-KLM Cargo.

Met de nieuwe scanstraat hoeft niet meer elke pallet apart onder de loep te worden genomen. In plaats daarvan rijdt een trekker met een hele rij karretjes eenvoudig door het gebouw.

Camera's lezen de code van de container af, waarna in de controlekamer de inhoudslijst is te zien. Een detectiepoort signaleert automatisch of een container radioactiviteit uitstraalt. Vervolgens wordt de vracht langs een röntgenscan geleid, waarna verdachte voorwerpen door gereed staande medewerkers worden onderzocht. In geval van nood kan ook nog een explosieve hond worden ingezet.

In het Cargo checkpoint wordt gebruik gemaakt van 30 ton's elektrische Simai trekkers van Crepa BV om de vracht te trekken. Crepa levert en onderhoud als importeur van Simai op Schiphol verschillende elektrische voertuigen waaronder bakwagens, platformtrucks en trekkers. Voor meer informatie over Simai: www.simaispa.eu

Telefoon
Tonen
Adres Fleminglaan 5
2289 CP  Rijswijk
Zuid-Holland - NEDERLAND
(Klik hier om de kaart te bekijken)