Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Cyklop is actief op het gebied van het zekeren van lading (omsnoeren, bundelen, foliewikkelen, plakken, versluiten en hechten). Cyklop Nederland BV laat op de Empack in Zwolle haar nieuwste telg uit de reeks wikkelmachines zien.

Waar Cyklop voornamelijk bekend is van allerlei oplossingen voor omsnoeren is op het gebied van foliewikkelen alleen een redelijke bekendheid op het gebied van volautomatisch wikkelen. Reeds 4 Logistica's achter elkaar is de high-end ringwikkelaar (GL 2000) te zien geweest, welke stuk voor stuk reeds waren verkocht en direct konden worden geleverd naar eindgebruikers.

Het programma op het vlak van semi-automatisch wikkelen is opnieuw doorgewerkt waarbij nu de robot wikkelaar is toegevoegd. Na een succesvolle markttest wordt nu ook dit type in het programma opgenomen.

De inzet van robot wikkelaars is al geen onbekend terrein meer. Deze wikkelaars kunt u inzetten op plaatsen waar u incidenteel moet wikkelen. Tevens is deze onafhankelijk van de grootte van het pakket, omdat het tijdens het wikkelproces simpelweg de contouren van de pallet volgt. De GL Robot is verkrijgbaar met verschillende voorrek units, zodat afhankelijk van het gewenste gebruik een machine uitvoering is te kiezen.

Wikkelen met folie en graag zo weinig mogelijk

Wanneer u onze stand bezoekt zult u ook ons geoptimaliseerde folierekwikkel programma zien. Met de getoonde uitvoering van de GL300, het topmodel uit de reeks, ziet u de voorrek oplopen tot 400%.

Het gepatenteerde systeem draagt er zorg voor dat met een gecontroleerde foliespanning het maximale uit de folie kan worden gehaald. Hiermee zal de folie minder snel breken waarmee de ingestelde voorrek niet door uw operator wordt aangepast. Door uw operator tevens de informatie te geven met hoeveel gram folie de actuele pallet is omwikkeld kan deze zelf verantwoording nemen voor het efficiënt wikkelen van zijn pallets.

De machine is verkrijgbaar met een automatische folie-aanhecht systeem (zie foto) en een foliesnijunit met lassysteem. Hierdoor is de machine ook inzetbaar in koelcellen tot -26 graden celcius.