Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

De prijzen van wikkel- en stretchfolie zijn in het afgelopen half jaar enorm gestegen als  gevolg van de stijgende grondstofprijzen. Veel bedrijven gaan daarom op zoek naar goedkopere alternatieven.

Cyklop heeft hiervoor dé oplossing. Onafhankelijk van de toegepaste wikkelmethode (hand, half- of volautomatisch) kan Cyklop op basis van kennis, ervaring en een breed en hoogwaardig productenprogramma een flinke kostenbesparing realiseren. Cyklop bekijkt voor u de mogelijkheden om kosten van folieverpakkingen te reduceren, dat houdt in dat speciale folie wordt gebruikt met een speciale kop wordt voorgerekt tot wel 300%. Dat betekent reductie van de hoeveelheid folie tot meer dan de helft, een forse besparing dus. Overigens gaat het om meer dan alleen het uitrekken van folie. Na het aanbrengen moet de folie ook nog zijn elastische capaciteiten behouden om een pallet daadwerkelijk te stabiliseren.

Daar staat natuurlijk wel een investering in apparatuur tegenover. Cyklop kan voor u een analyse uitvoeren hoeveel u kunt besparen en wat daarvoor de investeringen zijn. Op de lange termijn is het in veel gevallen gunstig. Bovendien neemt ook de verpakkingsbelasting af als de hoeveelheid verpakkingsmateriaal wordt gereduceerd. Door met een minimale hoeveelheid hoogwaardige folie de gewenste verpakking te realiseren is een serieuze reductie van (folie) verpakkingskosten te bewerkstelligen.