Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

De allergrootste primeur tijdens deze beurs, zullen wij echter pas prijs geven op de eerste beursdag op onze stand. U bent dan ook van harte uitgenodigd om te ervaren wat deze primeur zal zijn.

Eenvoudig clips voorzien van variabele informatie
De Koningh Coding & Packaging heeft sinds enige tijd een uniek samenwerkingsverband met zaksluitmachinefabrikant Kwik Lok Ireland Ltd., dat is gebaseerd op applicatie- en marktkennis. Hierdoor is zij staat om op een grote verscheidenheid van Kwik Lok sluitkoppen codeerapparatuur te implementeren, waarbij codeertechnieken als laser, inkjet en thermal transfer kunnen worden ingezet. De drijvende factor in deze is de service –en klantgerichtheid van beide partijen. De enorme flexibiliteit die zij gezamenlijk kunnen bieden, maakt een groot verschil voor de eindgebruikers.

Thermo-etiketten markeren met laser
Een andere noviteit van De Koningh Coding & Packaging is het markeren van thermo-etiketten middels laser. Door een Altech etiketteersysteemen te voorzien van Solaris e-SolarMark E 10 watt lasercodeersystemen, worden voordelen behaalt als:
  • Geen verbruiksmaterialen zoals codeerlint noodzakelijk,
  • Schone codeertechniek,
  • Hoog rendement, geen slijtage aan codeerunit zoals printkoppen en rollen,
  • Geen stilstanden door codeerlint wissels

Een niet onbelangrijk bijkomend voordeel is dat deze laser het type ‘Economy’ betreft. Het ontwerp van deze laser is specifiek toegesneden op standaard verpakkingsapplicaties. Doordat het minder uitgebreide features kent, is de Economy beduidend goedkoper ten opzichte van andere lasers en komt het systeem prijstechnisch gezien verrassend dichtbij inkjet codeersystemen te liggen. Omdat aanschafprijs nu zo laag is, wordt de terugverdienperiode dus zeer kort.

Thermal transfer voor grote oppervlakken
Door de steeds toenemende vraag om meer en meer informatie te kunnen aanbrengen heeft Valentin deze brede folieprinter (128mm) speciaal ontwikkeld voor het printen van grote oppervlakken, die universeel toepasbaar is op diverse soorten flexibele verpakkingsfolie. De Dynacode 128 is vrij programmeerbaar en kan allerlei real time informatie waaronder productie- en houdbaarheidsdatum, tijd, afbeeldingen en 1D, 2D of Composite barcodes printen. Dit met een haarscherpe resolutie van 300dpi. Naast zijn uitmuntende printkwaliteit ondersteunt de Dynacode ook het gebruik van 2GB Compact Flash geheugenkaarten waardoor een geheugentekort tot het verleden behoort.

Ondanks zijn printbreedte ondersteunt de onderhoudsarme Dynacode 128 het gebruik van rollen inktlint tot wel 450 meter, waardoor stilstand tot een minimum wordt beperkt. Mede door het gebruik van een lintcassette is het wisselen van het inktlint een eenvoudige handeling voor de gebruiker. De softwarematige, bi-directioneel gecontroleerde lintspanning zorgt voor een optimaal gebruik van inktlint en minimaliseert de kans op lintbreuk. Ook het gebruik van duurzamere materialen, waaronder aluminium en roestvrij staal, kenmerken de Dynacode 128 tot een betrouwbare en bedrijfszekere printer.

Top seal en dieptrekcoderen
Een ander type thermal transferprinter van Valentin is de DPM. Dit systeem is al bijna 10 jaar een begrip op top seal en dieptrekmachines en op basis van opgedane ervaringen uit het verleden sterk vernieuwd. Daarom is per 1 september 2007 de DPM III Xi op de markt.

De DPM heeft onderhuids een aantal nieuwe componenten gekregen die ervoor zorgen dat deze nu en in de toekomst kan voldoen aan alle eisen en wensen aangaande bestaande of nieuwe dieptrekmachine(s). Deze verbeteringen zijn direct terug te vinden op het gebied van cyclustijden, geheugencapaciteit, verticale toepassingen en duurzamere materialen doch met behoud van zijn compacte afmetingen. Bediening via een centraal geplaatst Touch Panel is als optie leverbaar.

De DPM III Xi heeft standaard een ingebouwde traverse waardoor deze de maximale vrijheid biedt om volledig foliebreed te kunnen printen. Of het nu gaat om een Multivac, Henkovac, CFS, Ultrapak, Repak, Robertpack, Sealpac of een Ulma, machine, de DPM III Xi is universeel toepasbaar.

Linx 6900 Micro
Met de nieuwe kleinkarakter inktjeprinter Linx 6900 Micro kan extreem klein worden geprint met een hoge printkwaliteit. Dit is mogelijk doordat er hele kleine druppeltjes worden gevormd. Met name daar waar relatief veel tekst op weinig ruimte geprint moet worden, een veel voorkomend probleem in de farmaceutische, cosmetica-, elektronica- en zoetwarenbranche, is dit een ideale oplossing.