Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Linx Printing Technologies, de leverancier van coderings- en markeringsoplossingen, zet zich in voor groot karakter markering (Large Character Marking of LCM) met de lancering van de Linx IJ350 die van alle functies is voorzien. De belangrijkste innovaties zijn een zelfreinigende printkop en een gepatenteerd tuitbeschermsysteem waarmee de prestatie wordt verbeterd en de totale verbruikskosten worden verlaagd. 

De Linx IJ350 is ideaal voor buiten- of secundaire verpakkingen en is gemakkelijk te onderhouden. Het biedt een constant perfecte afdrukkwaliteit, heeft een eenvoudige gebruikersinterface en is gemakkelijk te installeren.  De geïntegreerde software helpt de gebruiker om de juiste gegevens voor het benodigde bericht te kiezen, zodat de codering foutloos verloopt. Het intuïtieve, op pictogrammen gebaseerde touchscreen zorgt voor een eenvoudige en probleemloze bediening. En het compacte, verwijderbare display geeft in één oogopslag de juiste stand van zaken weer, voor maximale flexibiliteit bij de installatie.

De Linx IJ350 is gelanceerd als een LCM-codeermachine voorzien van alle functies. Deze machine voldoet aan de vereisten van klanten die uit zijn op een duidelijke, leesbare en nauwkeurige codering van secundaire verpakking, met een uitstekende weergave van door machines leesbare barcodes.  De oplossingen die momenteel al bestaan zijn niet altijd kosteneffectief. Er moet vaak veel tijd en moeite worden geïnvesteerd om ze draaiende te houden zodat het gewenste doorvoervolume wordt bereikt. 

De ontwikkeling van de Linx IJ350 is gebaseerd op uitgebreid onderzoek bij klanten. Hieruit bleek dat de belangrijkste vereisten voor LCM-applicaties zijn dat de printkop regelmatig wordt schoongemaakt zonder dat de machine uitgezet hoeft te worden; een foutloze codering; gemakkelijke dagelijkse bediening en een displayscherm dat met één oogopslag een overzicht biedt van de juiste stand van zaken.  De Linx IJ350 is de eerste machine die een oplossing voor al deze wensen biedt. 

Dankzij de innovatieve volledig ingekapselde zelfreinigingstechnologie van de codeermachine, blijven de tuiten van de printkop voortdurend schoon. Dit betekent minder stilstand voor onderhoud waar ook geen menselijke tussenkomst voor nodig is.  Het unieke tuitbeschermsysteem beschermt tegen stof of slecht gepresenteerde dozen. Dit voorkomt kostbare schade en het zorgt ervoor dat tekst, logo's en barcodes duidelijk en nauwkeurig worden afgedrukt.

Deze zelfreinigingsmethode wordt ook wel 'micro-purge' of 'microzuivering' genoemd. Met een dun laagje inkt op de printkop wordt al het vuil weggehaald, voordat met afdrukken wordt begonnen.  Deze inkt wordt met een stoot perslucht van de afdrukplaat verwijderd, vervolgens verzameld en opnieuw gecirculeerd. De inkt gaat door een filter met hoog prestatievermogen, zodat alleen schone inkt door het systeem wordt geleid.  Dit innovatieve inkthercirculatiesysteem reduceert de totale verbruikskosten. Ook hoeft vuile inkt niet langer van de hand te worden gedaan, omdat elke druppel inkt wordt hergebruikt.

Dit assortiment innovaties zorgt voor een foutloze codeerfunctie.  De geïntegreerde software en intuïtieve printerregeling zijn speciaal ontwikkeld, zodat de bediening van de IJ350 snel en gemakkelijk wordt aangeleerd. Er is slechts minimale training nodig en fouten door operators komen slechts heel zelden voor.  Het eenvoudige touchscreen is voorzien van pictogrammen: gewone taken worden uitgevoerd met één tik op het scherm en de meeste andere functies zijn bereikbaar binnen twee tikken.  Niet alleen zijn de berichten eenvoudig te bekijken (wat je ziet, krijg je), maar deze machine heeft daarnaast ook een zichtbare statusbalk. De balk maakt gebruik van een 'verkeerslicht' kleurgecodeerd systeem, zodat operators met één blik op het scherm weten wat de stand van zaken is.  Linx biedt nu Claricom Package Coding Management (PCM)-software die de gecentraliseerde berichtopmaakfunctie van CLARiSOFT combineert met de genetwerkte productielijn van CLARiNET, waardoor de kans op codeerfouten is geëlimineerd.  Overige software-opties zijn Windows printer-drivers en compatibiliteit met toonaangevende labelontwerppakketten.

Deze compacte, draagbare codeermachine zorgt voor een probleemloze installatie, ongeacht locatie. Ook kan de machine met gemak van de ene lijn naar de andere worden verplaatst.  Een lang snoer zorgt ervoor dat het display op de beste positie tot een afstand van 3 meter kan worden neergezet, en één display kan voor meerdere printers worden gebruikt.  De verticale schermconfiguratie zorgt ervoor dat het display ook op een afstand van enige meters zichtbaar is, waardoor het scherm nog beter inzetbaar is geworden.   De flexibiliteit bij de installatie wordt ook geboden door het feit dat tot 4 printers op een netwerk kunnen worden aangesloten. Deze worden geregeld via één hoofdprinter of via de netwerkregelsoftware.

De Linx IJ350 drukt karakters af tot een hoogte van 53 mm.  Voor toepassingen met codes die groter zijn, is er de Linx IJ370, die tot een hoogte van 70 mm print. 

 "De groeiende wereldwijde behoefte aan leesbare en duidelijke codes op secundaire verpakkingen, zoals buitendozen, wordt gevoed door de steeds uitbreidende eisen voor traceerbaarheid en merkidentificatie. Groot karakter markering is de meest kosteneffectieve en veelzijdige manier om dit op nauwkeurige en efficiënte wijze te doen," zegt Dr. Paul Doody, Product Manager van Linx.

"De Linx IJ350 is speciaal ontwikkeld om aan de behoeften van klanten aan hoogwaardige LCM-codering te voldoen. Klanten hebben zeer positief op deze Linx en zijn functies gereageerd," voegt hij toe.  "Het uitstekende prestatievermogen, de flexibiliteit en het gebruiksgemak van de Linx IJ350 zijn bewijs van onze inzet om kosteneffectieve codeeroplossingen van uitstekende kwaliteit voor de hele verpakkingslijn te leveren."