Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Tijdens de Empack in Zwolle zal De Koningh Coding & Labeling een grote selectie van haar complete range aan codeer- en etiketteersystemen laten zien. Haar nieuwste aanwinst is de kleinkarakter inkjetprinter type 7300 van Linx. Deze hoogwaardige printer heeft verscheidene nieuwe snufjes, zoals een usb-poort en QuickSwitchTM software, waarmee middels een barcodescanner snel en supereenvoudig van bericht (en alle bijbehorende printerinstellingen) kan worden gewisseld. De kans op menselijke fouten met een recall of hercoderen als gevolg, wordt hierbij uitgesloten.

Aangezien de servicekosten vaak één van de belangrijkste oorzaken van hoge onvoorziene kosten zijn, kan met deze bedrijfszekere printer het service interval per klant worden afgestemd op de specifieke omgevings- en gebruiksfactoren. Intervallen van maar liefst 6000 uur zijn hierbij mogelijk. Preventief onderhoud is minimaal en, in tegenstelling tot andere printers in de markt, hoeven er geen dure inktmodules verwisseld te worden. Ook is het niet nodig het inktreservoir te wisselen tussen de servicemomenten, een grote onvoorziene kostenpost bij andere codeersystemen.

Dankzij het FullFlushTMsysteem, ofwel de volledig automatische reiniging van printkop en leidingen, hoeven gebruikers maar 1 keer per maand ècht te reinigen. Dit in schril contrast met andere printers waarbij dit dagelijks noodzakelijk is. Een andere doelstelling van Linx is het terugdringen van de kosten voor supplies. De standaard Linx 7300 is bijzonder zuinig in het solventverbruik, maar voor de grote gebruikers die volcontinue produceren adviseert De Koningh het type 7300 Solver. Deze is in staat het solventgebruik terug te dringen tot 40% door gebruik te maken van speciaal ontwikkelde software die ‘thinks as it inks'.

Ook is er rekening gehouden met het feit dat gedurende de tijd, de eisen van de klant veranderen. Zo is de Linx 7300 standaard uitgerust met de mogelijkheid tot het printen van Data Matrix codes en het coderen van 3 regels. Het aantal regels kan zelfs uitgebreid worden naar 4 of 5 regels.

De Koningh Coding & Labeling - stand 2017