DE INDUSTRIËLE BEDRIJVENGIDS
 

easyFairs® SUPPLY CHAIN INNOVATIONS: eerste editie

  • 05/09/2007, Antwerpen

  • Op 25, 26 en 27 september 2007 opent Antwerp Expo haar deuren voor de eerste editie van 'easyFairs® SUPPLY CHAIN INNOVATIONS'.
  • Bedrijf: easyFairs

 

Informatie aanvragen

 

There was an error and the information has failed to send.Unable to send part of the information, please try again.
Please try again
Op 25, 26 en 27 september 2007 opent Antwerp Expo haar deuren voor de eerste editie van 'easyFairs® SUPPLY CHAIN INNOVATIONS'. Met een zeventigtal exposanten die zich in supply chain management, business software, RFID en aanverwanten specialiseren, vormt deze vakbeurs de ideale aanvulling op 'Transport & Logistics' die gelijktijdig wordt georganiseerd. Alle beslissingsnemers die zich met de optimalisering van bedrijfsprocessen bezighouden, doen er goed aan om één van deze dagen in hun agenda vrij te houden. Want 'easyFairs SUPPLY CHAIN INNOVATIONS' is hét informatieforum voor iedereen die wil weten wat de toekomst brengt…

Gezien de interesse voor en toepassing van Supply Chain Management erg in de lift zit, verwacht organisator easyFairs dat zowel 'Supply Chain Innovations' als 'Transport & Logistics' een recordaantal bezoekers over de vloer zullen krijgen. "In totaal hebben zich niet minder dan 380 exposanten uit binnen- en buitenland ingeschreven," vertelt Helen Mortier, Sales & Event Manager van easyFairs. "Hiermee bieden we een totaalaanbod van wat er allemaal in het domein van logistiek en supply chain management voorhanden is. Op easyFairs SUPPLY CHAIN INNOVATIONS stellen een zeventigtal aanbieders hun systemen en diensten voor. Het gaat om ontwikkelaars, leveranciers en implementators van business software, RFID, automatische identificatie, mobiele oplossingen & voice recognition, warehouse- & handling producten. Tenslotte mag de bezoeker zich ook aan een groot aantal consultants verwachten. Hun belang mag immers niet worden onderschat: door de complexiteit van Supply Chain Management hebben veel projecten maar een kans op slagen indien een specialist wordt ingeschakeld!

Gezien onze uitgebreide en internationale marketingcampagne, verwachten we dat er minstens negenduizend beslissingsnemers uit heel Europa op dit dubbelevenement zullen afkomen. We voorzien dat daarvan een 1.500-tal enkel voor Supply Chain Innovations zal komen en dat ongeveer drieduizend personen beide evenementen zullen bezoeken. Voor easyFairs SUPPLY CHAIN INNOVATIONS hebben we uitsluitend die profielen aangesproken die zich in Supply Chain- en IT-management en dus de optimalisatie van bedrijfsprocessen specialiseren. Denk maar aan de Chief Officer in Supply Chain, IT, Operations of Finance, de Procurement Officer, de Directeur Logistiek, de Warehouse Manager, etc."

Net dat ietsje extra's
Dat er een dergelijk groot bezoekersaantal wordt verwacht, heeft niet alleen met het uitgebreide expositieaanbod te maken. Ook het feit dat beide beurzen de belangrijkste Supply Chain evenementen in België zijn, speelt natuurlijk eveneens een belangrijke rol. Bovendien schudt de organisator altijd net dat ietsje extra's uit haar mouw. Zo is er op deze eerste editie van 'easyFairs© SUPPLY CHAIN INNOVATIONS' een absolute primeur voorzien: een 'Supply Chain bibliotheek'. Helen Mortier legt uit: "Voor Belgische bedrijven is het niet altijd zo eenvoudig om te weten te komen welke relevante internationale literatuur er voorhanden is. Bovendien is het - omwille van verzendkosten - vaak erg duur om een boek in pakweg de Verenigde Staten te kopen. Vandaar dat het Vlaamse Instituut voor de Logistiek (VIL), de Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek (VIB), CIM_CIL en PICS Belgium de handen in elkaar hebben geslagen om een inventaris van het huidige aanbod te exposeren. De Supply Chain Library is voor iedereen toegankelijk. De interessantste werken worden ter inzage aangeboden en kunnen daar tegen een schappelijke prijs worden besteld."

Rijkelijk gevuld randprogramma…
Traditiegetrouw voorziet easyFairs ook in een resem randactiviteiten die van 'easyFairs© SUPPLY CHAIN INNOVATIONS' een echt informatieforum maken. Eerst en vooral is er een erg interessant conferentieprogramma met op 25 september van 10.00 tot 16.30 u een academische zitting met als titel 'Tasting the Innovation of the Supply Chain!' De dag erna organiseert easyFairs in de voormiddag een 'Supply Chain Oxford' debat over 'de sense en no(n)sense van LEAN'. In de namiddag, alsook op 27 september gedurende de hele dag, zijn er white papers voorzien: gebruikers die getuigen over het wel en wee van een project die ze recentelijk hebben geïmplementeerd. Op initiatief van het VIL voorzien we ook een Logistiek Praatcafé. Dit wordt de ontmoetingsplaats om na de conferenties met een hapje en een borreltje nog wat informeel over een specifiek thema bij te praten. Tevens voorzien we een VIP press room die echter niet alleen voor de journalisten toegankelijk is, maar voor iedereen die informatie zoekt of wil netwerken. Ook interessant is het beer game dat door de Vlerick Management School wordt georganiseerd. Dit bekende business game illustreert immers de dynamiek in een supply chain op een speelse manier: deelnemers worden in een erg korte tijdspanne met de fundamentele kwesties van een supply chain geconfronteerd. Tenslotte organiseren we samen met IBM een RFID-case: een honderdtal VIP's - topmanagers uit industriële bedrijven, groothandels, de dienstensector, etc. - ontvangen op voorhand een RFID-tagged badge. Dankzij een netwerk van RFID-readers en tag-technology kunnen deze special guests een 'easy visit' op een efficiënte, aangename en tijdsbesparende manier meemaken: geen registratie met lange wachttijden, parkingproblemen of rij aan de vestiaire, conferences, catering, etc. Het gaat om een unicum die vast en zeker voor enkele interessante en leuke momenten zal zorgen!

Beurs met reden van bestaan…
Maar waarom nu eigenlijk een aparte vakbeurs voor business software, RFID en aanverwanten? Helen Mortier legt het ons uit: "Op PROLogistics 2006 bemerkten we dat de interesse voor dit soort oplossingen erg sterk was toegenomen. Maar op Transport & Logistics bleven zowel de aanbieders als de kopers van deze innovatie systemen een beetje op hun honger zitten. Omdat het evenwel precies op dit domein is dat de meeste nieuwe tendensen, producten en diensten zich manifesteren, beslisten we om jaarlijks voldoende aandacht aan business software, RFID en aanverwanten te besteden: in de even jaren binnen PROLogistics, in de oneven jaren als aparte beurs Supply Chain Innovations die gelijktijdig met Transport & Logistics wordt georganiseerd."
Telefoon
Tonen
Website
Naar website
E-Mail
Verstuur e-mail
Adres Rue Saint-Lambert 135
1200  Brussel
BELGIË
(Klik hier om de kaart te bekijken)