Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Maar liefst 309 exposanten vulden de 4 hallen van het beurscomplex, en met 8.563
bezoekers stelt beursorganisator easyFairs vast dat de logistieke professionals hun afspraak met de sector niet gemist hebben. Kortom, een positief signaal van en voor de sector!

De logistieke sector volop in beweging

Met 309 toonaangevende bedrijven bundelde Transport & Logistics 2011 een compleet en evenwichtig aanbod voor de 8.563 supply chain professionals, van wie 50% een directe beslissingsbevoegdheid heeft. Bijna de helft van de bezoekers (49%) kwam vanuit de logistiek gerelateerde sectoren, maar er was ook heel wat vertegenwoordiging vanuit de dienstensector en industriële sectoren zoals automotive, bouw, chemie, farmacie, productie, voeding en bouw. Wederom een bewijs dat de logistieke sector - in al haar facetten, nog steeds geldt als één van dé hoekstenen in het Belgische economische landschap. Een sector die bruist en volop in beweging is, kortom... een belangrijke motor van onze welvaart.

Fileleed verhindert recordeditie

De voorbereidingen van Transport & Logistics 2011 verliepen vlekkeloos. Langs leverancierszijde waren alle segmenten zoals transport, warehousing, handling, software, auto-id en consultancy zeer goed vertegenwoordigd. Dit resulteerde in een deelnemersveld dat de 4 hallen van het beurscomplex tot in de nok vulde, een absoluut record. En ook qua bezoekersopkomst zag het er lang naar uit dat het resultaat aangescherpt zou worden. Ware het niet dat 2 zware ongevallen, en bijgevolg het fileleed dat het verkeer in het Antwerpse tijdens de beursdagen teisterden, de beurs zeker 1.000 belangstellenden hebben gekost.

Bruisend randprogramma

Transport & Logistics 2011 speelde met haar exposantenaanbod in op de actualiteit, wat ook gold voor de talrijke conferenties en seminars. De Logistics 2020 Seminars blikten vooruit op de uitdagingen van de diverse transportmodi. En de Transport & Logistics Seminars zoomden op hun beurt dan weer in op de laatste innovaties en best practices uit de sector. In totaliteit konden beide programma's rekenen op 486 belangstellenden.

Tijdens de tweede beursdag, 21 september, werden tijdens de Trends Gazellen Transport & Logistics de sterkst groeiende bedrijven gelauwerd. Bij de kleine bedrijven (zakencijfer < 1 miljoen euro) werd Transuniverse Forwarding in de bloemetjes gezet. European Freight Services kaapte de eerste prijs weg bij de middelgrote bedrijven (1 - 10 miljoen euro). Bij de grote bedrijven (>10 miljoen euro) viel de eer te beurt aan UPS.

Ten slotte installeerde Transport & Logistics met de Truck Simulator en de National Forklift Competition interactieve zones waarbij 2 specifieke logistieke (knelpunt)beroepen in de kijker werden gezet.

Terugkeer naar Brussel

De volgende afspraak met de sector vindt plaats op PROLOGISTICS op 26 en 27 september 2012 in Brussels Expo. Deze editie zal ingekleed worden met tal van nieuwigheden op de beursvloer zoals de Transport Avenue, het Supply Chain Theatre en de ‘Secura meets Prologistics' -zone. Voor de tweede keer zal de finale van de National Forklift Competition op de beursvloer plaatsvinden, en uiteraard bieden de learnShops™ traditiegetrouw een mooi programma van uiteenzettingen over de actualiteit. Noteer PROLOGISTICS 2012 alvast in de agenda: 26 & 27 september 2012, Brussels Expo - Paleis 6.

Meer productinformatie Transport & Logistics 2011

Vakbeurs voor de transport en logistieke wereld, van 20 t/m 22 september in Antwerp expo, Antwerpen.

TRANSPORT & LOGISTICS is dé tweejaarlijkse ontmoetingsplaats waar de transport en logistieke wereld bijeenkomt om elkaar te ontmoeten en langdurige banden te smeden.

Deze 8ste editie legt bovendien de nadruk op actuele thema's binnen de sector: Multimodal Transport, Green Logistics, Ports & Extended Gateways, Silent Supply Chain, Hybrid Trucks,...

Geniet van een easyVisit

easyFairs vakbeurzen zijn 'hype-free', en informeren u over de laatste innovaties in uw sector. Daarbij zijn de beurzen regionaal gefocust - op menselijke schaal - wat uw bezoek overzichtelijk en aangenaam maakt, zonder daarbij te veel beslag te leggen op uw tijd.

U bent een professional werkzaam in transport & logistiek en u wenst:

  • efficiëntie te verbeteren
  • kosten te verlagen
  • productiviteit te verhogen
  • nieuwe oplossingen te vinden
  • laatste innovaties te ontdekken
  • nieuwe leveranciers wenst op te sporen
  • aankoopbeslissingen te maken

... bezoek dan TRANSPORT & LOGISTICS 2011 en ontdek de laatste trends en ontwikkelingen in uw sector!

Onze doelstelling is om met TRANSPORT & LOGISTICS de industrie een overzicht te geven van de logistieke ontwikkelingen en evoluties bij de diverse transportmodi.

De bezoeker krijgt een geprofileerd aanbod inzake logistieke know-how, expeditie, marktgerichte distributie, transport & warehousing, goederenbehandeling en supply chain management.

Programma

De exposanten kunnen onderverdeeld worden in 3 complementaire groepen:

  • Logistieke dienstverleners, 2, 3 & 4 PL's, expediteurs en transportondernemingen die gespecialiseerd zijn in wegtransport, luchtvracht, expressvervoer, distributie, luchtvracht, spoorvervoer, maritiem transport en binnenvaart.
  • Bedrijven die gespecialiseerd zijn in interne logistieke oplossingen, aanbieders van magazijnsystemen, heftrucks, stapelaars en rollenbanen.
  • Auto ID specialisten, aanbieders van informatietechnologieën, mobiele communicatie en logistieke software.

Gratis learnShops™

Gratis seminars die u in staat stellen de markt op een simpele en tijdbesparende manier te onderzoeken. Wat leeft er in de sector? De learnShops tijdens TRANSPORT & LOGISTICS 2011 zijn gratis voor alle bezoekers. Bezoek de learnShops pagina om het programma te bekijken.

Bezoekersregistratie

Maak uw gratis toegangsbadge hier aan.