DE INDUSTRIËLE BEDRIJVENGIDS
 

Transport & Logistics 2007: Topbeurs in het logistieke hart van Europa

  • 05/09/2007, Antwerpen

  • Op 25 september a.s. opent Vlaams Minister-President Kris Peeters de zesde editie van de vakbeurs Transport & Logistics.
  • Bedrijf: easyFairs

 

Informatie aanvragen

 

There was an error and the information has failed to send.Unable to send part of the information, please try again.
Please try again
Op 25 september a.s. opent Vlaams Minister-President Kris Peeters de zesde editie van de vakbeurs Transport & Logistics. Met zijn 400 exposanten en uitgebreid seminarieprogramma is Transport & Logistics uitgegroeid tot een van de belangrijkste Europese evenementen in zijn soort. De vakbeurs loopt van 25 tot 27 september in Antwerp Expo.

Bij zijn eerste edities richtte Transport & Logistics zich hoofdzakelijk op de activiteiten van de haven van Antwerpen. Intussen is de beurs geëvolueerd tot een echt Europees en multimodaal gegeven, met dit jaar voor het eerst ook standhouders uit de luchtvaart. In vergelijking met de vorige editie is Transport & Logistics opnieuw veertig procent gegroeid. De beurs is daarmee de grootste in zijn soort in de Benelux. Alles samen geven liefst bijna vierhonderd bedrijven present, (Supply Chain Innovations inbegrepen) afkomstig uit alle betrokken marktsegmenten: van transporteurs en distributeurs, over opslagspecialisten en handlers, tot gespecialiseerde technologiebedrijven.

Het succes van de beurs gaat samen met de sterke groei van de logistieke sector in ons land de voorbije jaren. Grote bedrijven bouwden in ons land hun logistieke centra verder uit, terwijl ook de Belgische havens en logistieke terminals sterke groeicijfers noteerden. Transport & Logistics haakt met een beursprogramma rond multimodaal transport duidelijk op een belangrijke trend in. Ook de geplande seminaries gaan dieper op het onderwerp in, met zowel academische presentaties (25 september) als getuigenissen uit de praktijk (26 en 27 september). Zo komt Vlaams minister-president Kris Peeters het “Flanders Logistics” project toelichten en delen sprekers van onder meer het Vlaams Instituut voor de Logistiek en de verschillende universiteiten hun visie op onze logistieke troeven en uitdagingen.

Logistiek praatcafé
Aansluitend op de seminaries kunnen de bezoekers terecht in het Logistiek praatcafé in Hal 3. Met dat initiatief – gesteund door het Vlaams Instituut voor de Logistiek – wil Transport & Logistics de bezoekers de gelegenheid geven om in een informele sfeer ideeën en ervaringen uit te wisselen. Discussiethema’s zijn er onder meer de promotie van logistiek Vlaanderen in het buitenland en het nut van de ecocombi’s (superlange vrachtwagens).

Dag van de verlader
Tijdens de “Dag van de verlader” op 26 september gaat Transport & Logistics ook dieper in op China, de snelst groeiende economie van de wereld. Belgische ondernemers die met Chinese partners in zee gaan, staan vaak voor een complex logistiek verhaal. De “Dag van de verlader”, georganiseerd door de verladersorganisatie OTM, gaat met een reeks uiteenzettingen dieper in op de uitdagingen van zo’n Chinees avontuur. Het initiatief toont aan dat Transport & Logistics zich met de komende editie meer dan ooit in de speerpunt van de logistieke sector bevindt.

VIP Lounge en website
In de centrale VIP Lounge kunnen de bezoekers en standhouders hun kennis van de transportsector en de logistieke markt verder updaten. Wie zich vooraf wil informeren over Transport & Logistics, kan dat via de website www.transport-logistics.be. Deelnemers kunnen zich er gratis pre-registreren voor de beurs en vinden er alle informatie over de exposanten en hun producten. Via de rubriek e-Jobs van de website laten de exposanten bovendien weten welke vacatures ze hebben.

Supply Chain Innovations
Samen met “Transport & Logistics” vindt in Antwerp Expo de beurs “Supply Chain Innovations” plaats. Het gaat om een nieuw initiatief dat zich complementair aan Transport & Logistics opstelt. De beurs is gratis toegankelijk voor de bezoekers van Transport & Logistics. Supply Chain Innovations richt zich op de supply chain professional. Ruim 70 standhouders demonstreren er de belangrijkste nieuwigheden uit de sector van supply chain management en supply chain IT. Er is ook een uitgebreide conferentie voorzien.
Telefoon
Tonen
Website
Naar website
E-Mail
Verstuur e-mail
Adres Rue Saint-Lambert 135
1200  Brussel
BELGIË
(Klik hier om de kaart te bekijken)