Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Egemin Automation heeft recent een nieuw AGV-transportsysteem (Automatisch Geleide Voertuigen) geïnstalleerd in de verffabriek van PPG in Amsterdam, voorheen SigmaKalon. Het systeem bestaat uit vijf AGV's met rollenconveyors die pallets verfblikken van de palletiseerder naar de statische conveyor voor automatische vrachtwagenbelading brengen.

Procesoptimalisatie met nieuwe AGV's

Voor het AGV-systeem dat jarenlang dienst deed, waren geen wisselstukken meer te vinden. Het systeem was bovendien sterk verouderd en dringend aan vervanging toe. PPG klopte bij Egemin aan en samen werd er een nieuw systeem uitgetekend. Hierbij werd ook direct de grootste bottleneck aangepakt, namelijk de integratie van een bufferbaan met het automatische vrachtwagenbeladingssysteem. Hierdoor zijn er geen wachttijden meer in de expeditiezone.

Layoutverbeteringen

Andere optimalisaties lagen voornamelijk op layout-technisch vlak. Egemin bouwde onder meer een aantal meer efficiënte trajecten in en integreerde de automatische oplaadpunten van de voertuigen op een meer centrale plaats, waardoor minder tijd verloren ging bij het opladen van de voertuigbatterijen.

De belangrijkste stap vooruit was echter de omschakeling van draadgeleiding op lasernavigatie. Lasernavigatie biedt heel wat meer flexibiliteit en, omdat er geen breek- en zaagwerk in de bedrijfsvloer aan te pas komt, kan er sneller opgestart en later makkelijker uitgebreid worden.

Transportflow van volle en lege pallets

De typische transportflow die de E'gv®'s bij PPG afwerken loopt van de palletiseerder naar de shuttle en van de dispenser voor lege pallets terug naar de palletiseerder. Zodra de palletiseerder een nieuwe volle pallet gestapeld heeft, haalt de snelstbijzijnde E'gv® die op.

De pallet wordt afgeleverd aan de bufferbaan in de expeditiezone. De verfblikken worden eerst gelabeld en aan een optische kwaliteitscontrole onderworpen en daarna automatisch in de vrachtwagen geladen. De E'gv® haalt bij zijn terugkeer naar de palletiseerder eerst een lege pallet op bij de centrale dispenser en levert die af aan de voorzijde van de palletiseerder.

Keuze voor betrouwbaarheid en one-stop-shop

De AGV-voertuigen van Egemin zijn robuust uitgevoerd en zijn opgebouwd uit marktconforme standaardcomponenten wat de betrouwbaarheid van het systeem voor de klant garandeert. Voor PPG was het bovendien essentieel één centrale aanspreekpartner te hebben die alle nodige bagage had: logistiek advies, projectuitvoering en life cycle services. Zaken die PPG bij Egemin heeft gevonden...