Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Egemin Automation heeft een contract afgesloten met tandwielkastenproducent Hansen Transmissions International voor de ontwikkeling van een volautomatisch palletmagazijn in Hansen's nieuwste productie-unit in Tianjin, China. Hansen Transmissions zal hier windturbine-aandrijvingen produceren voor de snel groeiende windturbinemarkt in China.

Drie opslagzones voor tandwielkastonderdelen

In de productie-unit wordt een logistieke hub ingeplant die de productstromen van eigen ontwikkelde en aangekochte onderdelen voor de tandwielkasten regelt. De logistieke hub telt drie opslagzones, respectievelijk voor de opslag van kleine onderdelen zoals bouten en kransen, middelgrote onderdelen zoals wielen, assen en lagers en grote onderdelen zoals ringwielen en gietwerk.

Automatische opslag en kitting

Voor de opslag van de middelgrote onderdelen zal Egemin een automatisch magazijn ontwikkelen met twee automatisch gestuurde palletkranen. Egemin levert ook het conveyorsysteem inclusief sturing voor transport van de onderdelen op pallets naar de kittingzone. Egemin zal verder een WCS (Warehouse Control System) leveren dat instaat voor de aansturing van de geautomatiseerde magazijnen.

Duurzame relatie met Hansen Transmissions

Egemin is sinds jaren een trouwe automatiseringspartner van Hansen Transmissions. Eind jaren negentig automatiseerde Egemin de logistieke hub voor Hansens bestaande industriële tandwielkastenfabriek in Edegem. In 2003 en 2007 integreerde Egemin dit logistieke hubconcept in Hansen's nieuwe, hoogtechnologische unit voor windturbine-aandrijvingen in Lommel.

In september 2008 startte Hansen Transmissions met de bouw van een nieuwe tandwielkastenfabriek voor windenergie in Coimbatore, India. Egemin integreert momenteel ook voor deze unit een volautomatisch logistiek concept.

Egemin wereldwijd actief

Als internationale automatiseerder heeft Egemin eigen vestigingen in welbepaalde regio's (West-Europa, Noord-Amerika) terwijl het in andere regio's met agenten werkt (Spanje, Denemarken, Ierland, Nieuw-Zeeland, Australië, enz.). In andere landen zoals China, India of Thailand volgt Egemin zijn key accounts in hun buitenlandse investeringen.

Capaciteitsuitbreiding

De totale investering van Hansen Transmissions in de volgende 4 jaren in de nieuwe productie-unit in Tianjin zal ongeveer 200 miljoen euro bedragen en zal ongeveer 600 jobs creëren. Het contract met Egemin heeft een totale waarde van 1,8 miljoen euro. De investering kadert in Hansen's strategie om de bestaande productiecapaciteit verder uit te breiden en tegemoet te komen aan de vraag op de windenergiemarkt.