Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Het “downender” systeem laat RLV’s met grote hydraulische klemmen toe om grote papieren rollen verticaal op te nemen, volledig te roteren tijdens transport en horizontaal af te leveren.

Tijd-, ruimte- en kostenbesparing
De nieuwe ontwikkeling zal ingezet worden in de papierindustrie om papieren rollen rechtstreeks uit de verticale rollenopslag te halen en horizontaal af te leveren aan de drukpersen of vellensnijmachines. Dankzij deze innovatie hoeft er niet langer een “downender” installatie op een conveyorsysteem voorzien te worden om de rollen neer te leggen. Voor bedrijven uit de papier- en printindustrie betekent dit naast winst in productietijd en ruimte een ernstige kostenbesparing. Momenteel heeft Egemin Automation een aantal projecten in uitvoering met dergelijke systemen.

Over AGV’s
AGV's zijn automatisch geleide voertuigen die op autonome basis goederen transporteren tussen twee locaties in magazijnen, productie, distributie-omgevingen, enz.

Egemin Automation levert complete industriële automatiseringsoplossingen voor tal van toepassingen in tal van sectoren. De drie kernactiviteiten van de groep worden uitgevoerd vanuit drie divisies, namelijk Handling Automation (logistieke automatisering), Business & Automation Solutions (procesautomatisering en businessoplossingen) en Consulting (adviesverlening aan industriële bedrijven). Egemin Automation staat zijn klanten bij met professioneel advies, integrale projectuitvoering en toegewijde ondersteuning tijdens de volledige levensduur van installaties.

Egemin Automation opereert internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht en 8 andere vestigingen verspreid over Europa, Noord-Amerika en Azië en telt in totaal ongeveer 550 medewerkers.