Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Egemins divisie Handling Automation haalde recent enkele interessante opdrachten binnen bij Nederlandse bedrijven uit verschillende sectoren en finaliseerde projecten. De bestellingen en projecten hebben betrekking op Egemins drie productlijnen in logistieke automatisering: E'gv® (AGV-systemen), E'tow® (vloerkettingbanen) en E'wds (warehousing en distributie oplossingen).

Uitbreiding vloerkettingbaan bij The Greenery-dochter Hollander

Hollander, een dochterbedrijf van The Greenery, staat in voor de logistieke dienstverlening van versproducten bij PLUS Retail. Onlangs kreeg Hollander een nieuwe taak van PLUS Retail met name de distributie van melkproducten naar de verschillende supermarkten. Het bestaande vloerkettingbaansysteem bij Hollander dat het interne transport van versproducten in het DC van Barendrecht in goede banen leidt werd hiervoor flink aangepast. Egemin heeft nu het systeem uitgebreid met 400 meter nieuwe kettingbaan en twee nieuwe uitsluisbanen. De vloerkettingbaan maakt ook een koppeling tussen twee verdiepingen via een speciale hellingbaan die de gevulde rolcontainers naar de distributiezone op de benedenvloer brengt.

Gemoderniseerd magazijn voor Sabic

Na een geslaagd retrofitproject vorig jaar in de Noryl-plant van Sabic Innovative Plastics, producent van kunststoffen en chemicaliën, kreeg Egemin Automation onlangs de opdracht om ook de FCP-plant onder handen te nemen. In het FCP (Flexible Compounding Plant) hoogbouwmagazijn worden de containers voor productie en verpakking bewaard. Het WCS-systeem (Warehouse Control System) daar dient te worden vervangen omdat de VAX/VMS-systemen van de plant weg moeten. Door de vernieuwing van de WCS-host wil men bovendien kostelijke stilstanden in de toekomst voorkomen. Een kolfje naar de hand van Egemin.

E'gv®'s en E'wds voor broodjes van Amstelveld

Amstelveld is een geautomatiseerde bakkerij in Amsterdam voor zacht kleinbrood. Amstelveld levert broodjes voor evenementen, catering en broodjeszaken. Omdat uitbreiding van de opslag noodzakelijk bleek door de grote groei is ervoor gekozen de logistiek van het gereed product te automatiseren en tegelijkertijd de opslagcapaciteit te vergroten. Egemin gaat voor Amstelveld een automatisch magazijn bouwen op basis van een transferwagen en een satellietsysteem en buiten dit magazijn de aan- en afvoer van de pallets realiseren met 2 E'gv®'s. De gehele installatie wordt aangestuurd met Egemins E'wms® en E'tricc®-software. De installatie moet tegen februari 2010 operationeel zijn.