ESTL

Jong bedrijf gespecialiseerd in het bedenken, uitwerken, testen en certificeren van economisch verantwoorde oplossingen voor het veilig verpakken, verladen en zekeren van goederen voor wegvervoer.

Dadizele, België

Over ESTL

ESTL staat voor een wetenschappelijk verantwoorde aanpak in combinatie met concrete antwoorden zonder compromissen over veiligheid. Onze voorstellen zijn niet gekleurd door banden met producenten van zekeringsmaterialen en onze oplossingen zijn aangepast aan de economische realiteit van uw sector.

ESTL bewijst elke dag dat veilig verpakken, verladen en zekeren leidt tot reductie van kosten door reductie van productschade.

Historiek

In 2007 werd in België een nieuwe wet van kracht over het veilig vervoeren van goederen over de weg. Een onderzoeksproject werd gestart om de wet zo efficiënt mogelijk te leren toepassen. Verschillende methodes om te testen of een transportverpakking effectief voldoende stevig is, zijn onderling vergeleken en ook vergeleken met het effect van het remmen van een echt voertuig. Een zogenaamde “versnellingstest” bleek veruit het meest relevant.

Alle betrokken partijen (verpakkers, transporteurs en politie) kwamen overeen in de toekomst de versnellingstest te gebruiken voor het evalueren van de “vormstabiliteit” van een ladingseenheid.

Het onderzoeksproject werd afgerond in september 2009 en ESTL NV werd opgericht om de versnellingstest te kunnen aanbieden aan de verladende industrie.

Activiteiten

De eerste activiteit van ESTL is het evalueren en optimaliseren van de vormstabiliteit van ladingseenheden. Als de versnellingstest met succes wordt doorstaan, kan een officieel certificaat worden uitgereikt dat de deugdelijkheid van de transportverpakking onderschrijft. Als de versnellingstest faalt, kan ESTL de transportverpakking optimaliseren.

Een tweede activiteit van ESTL is bedoeld voor opbouwers van voertuigen: ontwerpen, evalueren, optimaliseren en certificeren van voertuigonderdelen zoals de opbouw, verankeringspunten, laadbruggen, palen, antislipmaterialen... In België laten vrijwel alle voertuigopbouwers de officiële certificaten afleveren door ESTL. Ook materialen voor ladingzekering zoals bindrails, pallethoezen, voertuigzeilen enz. kunnen worden getest en gecertificeerd.

Kwaliteitsgarantie

Elke medewerker is op de hoogte van de nodige procedures, niet enkel om kwaliteit te leveren maar om die kwaliteit ook te garanderen. Wij volgen de procedures beschreven in ISO/IEC 17025 en ISO 9001.

Ervaring

Door de uitgebreide ervaring met het testen van voertuigen, zekeringsmiddelen en ladingseenheden kan ESTL de problematiek van veilig verpakken, verladen en zekeren globaal aanpakken wat leidt tot de meest economische oplossing. Indien nodig kan zelfs een specifieke oplossing op maat door onze ingenieurs worden ontworpen en getest.

Klanten zoals Coca Cola, Procter & Gamble, Wella, BP, Total, ExxonMobil, Schweppes, Alpro Soya, FrieslandCampina, Wienerberger, Cargill, Nestlé, Knauf, Gyproc… kunnen dit bevestigen.

.C-CTU-275949595