Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Deze M-430iA/2F robot is perfect geschikt voor picking opdrachten van primary en secondary voeding. Dankzij zijn groot werkgebied, 900mm, en vijf assen kan hij zowel horizontale als verticale bewegingen aan.

De arm van de M-430iA/2F werd zodanig ontwikkeld dat hij niet alleen voor een groot werkgebied zorgt, maar ook snel kan bewegen en zelfs een flip-over beweging kan maken. Zo kan hij een werkgebied van 1.8 meter diameter bedienen.
Zowel vloer- als plafondmontage zijn mogelijk.

Twee super snelle motoren op de belangrijkste assen- 1, 2 en 3- gebruiken FANUC's Dual Drive Torque en Tandem Control Technology. Mede hierdoor kan de M-430iA/2F zeer hoge snelheden halen. Bij de industriële standaard benchmark test haalt de nieuwe robot met gemak 120 cyclussen per minuut (cpm) met een polsgewicht van 1 kg. Met 2 kg wordt dit 100cpm.

De M-430iA/2F werd speciaal ontwikkeld rekening houdend met de strengste voorschriften die gelden in de voedingsindustrie. De verf kreeg speciale aandacht, deze is namelijk bestand tegen zuren en alkalische reinigingsproducten.
Deze robot werd ook zodanig ontwikkeld dat hij kan gereinigd worden onder hoge druk. De dichtingen zijn IP67 standaard en er werden zelfs dubbele dichtingen voorzien. Hierdoor wordt niet alleen vervuiling, maar ook lekkage voorkomen.
In de assen vier en vijf worden nylon tandwielen gebruikt die geen smering nodig hebben.

De nieuwe intelligente controller, R-30iA, bestuurt de M-430iA/2F robot. Deze nieuwe FANUC Robotics controller zorgt voor een prestatieverbetering, stuurt meerdere robots aan en hij is standaard voorzien van het volledig geïntegreerde iRVision systeem.

De R-30iA controller heeft ervoor gezorgd dat de versnellings- en de vertragingsperiode van de motoren verkort werden. Dit is essentieel voor High Speed Food Picking opdrachten. Het programmeren van de robot is ook aanzienlijk versneld dankzij de standaard 'control path'.

Indien een bepaalde applicatie beter kan uitgevoerd worden met vision, heeft onze R-30iA controller al een stapje voor. Daar hij reeds standaard voorzien werd van een vision frame grabber (iRVision) bespaart U niet alleen in kosten maar ook in tijd. U hoeft immers geen extra hardware aan te kopen (geen PC enz), enkel een camera en kabel. Via een eenvoudige Plug&Play kan U onmiddellijk starten met het uitvoeren van Uw applicatie. Het iRVision systeem verwerkt alle beelden op de robot controller en is direct verbonden met de FANUC web server. Op de display van de I-Pendant wordt het beeld, dat de camera genomen heeft, en de programmeergegevens weergegeven.
Programmeurs hebben hierdoor gemakkelijker toegang tot de nodige gegevens.

De R-30iA controller kan tot 40 verschillende assen aansturen. Wanneer een multi-arm opstelling wordt gebruikt, kan 1 controller instaan voor vier robots en vier bijkomende asgroepen.

De nieuwe controller kan vervolmaakt worden met zijn eigen Programmable Machine Controller (PMC) waardoor additionele hardware (zoals PLC) overbodig is. De PMC heeft een geïntegreerde monitor waardoor de gebruiker het PMC ladderprogramma grafisch kan zien en dit voor alle niveaus en sub programma's die in de controller zitten.