Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

FP International introduceert de eerste afbreekbare EPS verpakkingschip ter wereld: de FLO-PAK® GREEN loosefill. Deze ecologisch verantwoorde variant op de FLO-PAK Special, biedt t.o.v. maïs gebaseerde chips vele voordelen. Doordat er geen stofvorming plaatsvindt, zijn de FLO-PAK Green chips geschikt om in automatische toevoer installaties te verwerken.

Dit product is hét antwoord op de hedendaagse uitdaging om duurzame producten te ontwikkelen en te gebruiken. Het is gemaakt van 100% gerecycled materiaal, kan voor 100% gerecycled worden, is herbruikbaar en verbruikt minder energie tijdens het productieproces.

In aanwezigheid van micro-organismen - aanwezig in water, aarde of vuilnis - breken de FLO-PAK GREEN verpakkingschips binnen 9-60 maanden af tot slechts CO2, water en inerte compost. Hierbij blijven geen zware metalen of schadelijke chemicaliën achter. De FLO-PAK GREEN chips kunnen eenvoudig hergebruikt of gerecycled worden.

FLO-PAK Green is lichtgroen van kleur en heeft de welbekende dichte FLO-PAK 8-vorm, welke een perfecte bescherming aan het product biedt. Dit snelle verpakkingsmateriaal vult in een handomdraai lege ruimtes in een doos op en kan met gemak zware en onregelmatig gevormde producten beschermen tijdens transport en opslag.