Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Met de verkoop van de eerste 50 Floorblocks aan de firma Remeha  B.V. uit Apeldoorn introduceert inotec een nieuwe manier om vloerlocaties duurzaam, maar toch flexibel te coderen.

inotec voerde al langere tijd verschillende vloercoderingsoplossingen in haar assortiment. De bestaande oplossingen blonken echter altijd uit in óf duurzaamheid óf flexibiliteit. Het nieuw ontwikkelde Floorblock is én duurzaam en het biedt flexibiliteit.

De Floorblock kit bevat een aluminium of kunststof frame, 4 speciale betonschroeven en een zelfklevend etiket van extreem bestendig polycarbonaat, voorzien van een uniek genummerde barcode en/of oogleesbare tekst.

Het frame

Het aluminium of kunststof frame biedt stevigheid en voorkomt beschadiging of loslaten van het barcode label. Het label wordt in het midden van en dus op het frame, 0,5 mm verzonken, aangebracht. Dit zorgt er voor dat - i.t.t. andere framesystemen - het Floorblock op elke ondergrond (ook oude, beschadigde) probleemloos en met optimale hechting van het etiket kan worden aangebracht. Tevens is inotec er in geslaagd om de hoogte van het frame te laten afnemen waardoor er minder hinder voor het heftruckverkeer ontstaat.

Het label

Het label heeft een zeer hoge mechanische bestendigheid doordat de barcode door de film zelf beschermd wordt. Door deze constructie is er weinig kans op beschadiging door zware belasting met heftrucks. Het materiaal is extreem UV-bestendig, het label kan buiten ingezet worden. De digitale hoge resolutiedruk garandeert een foutloze scanning vanuit de heftruck. Het gebruik van gekleurde banen onder de barcode biedt de mogelijkheid de opslaggebieden te voorzien van unieke kleurcoderingen, waardoor de orderpickers zich gemakkelijker kunnen oriënteren in een magazijn.

Montage

Montage vindt plaats door middel van speciale zelftappende schroeven, welke zonder plug worden gebruikt. Het voordeel hiervan dat er slechts een klein gat nodig is en de schroeven kunnen worden hergebruikt bij demontage en het herplaatsen van de complete kit.