Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Battery Management System (BMS):

 

  • Internettool voor beheer van tractiebatterijen
  • Inzicht in onderhoudshistorie, toestand, gebruik en bezettingsgraad
  • Introductie onderdeel van groeistrategie
  • Nu al grootste batterijservicedienst van Nederland

 

Jungheinrich lanceert een Battery Management System voor het beheer van tractiebatterijen. De software (toegankelijk via internet) biedt inzicht in de onderhoudshistorie, de toestand, het gebruik en de bezettingsgraad van accu's. De introductie van het BMS past naadloos in Jungheinrichs groeistrategie op de batterijmarkt. Het bedrijf heeft de grootste batterijservicedienst van Nederland.

 

Jungheinrich maakte afgelopen voorjaar bekend het onderhoud, de reparatie en keuring van tractiebatterijen te gaan verzorgen. Met meer dan 140 opgeleide servicetechnici is de groei hard gegaan en beschikt het bedrijf nu al over de grootste batterijservicedienst van Nederland. "De komst van een Battery Management System betekent de volgende stap", zegt Director After Sales Peter van Egmond.

 

Kosten beparen:

Het Battery Management System kan worden gezien als vlootbeheersoftware voor accu's. Van Egmond: "Met de tool kan de gebruiker nog meer kosten besparen. Zo kan hij de effectieve ‘draaiuren' van accu's uitlezen, net als de laad- en rusttijden. Met die gegevens kan bijvoorbeeld de bezettingsgraad van het accupark worden verbeterd". Een automatische waarschuwing voorkomt kostbare schade wanneer een accu tijdens onderhoud wordt vergeten.

 

Misbruik voorkomen:

Door het uitlezen van diepontladingen, tussenladingen en de temperatuur kan ook misbruik van de accu worden herkend en voorkomen. "Het BMS geeft zelfs een accurate benadering van de nog te verwachten levensduur van de accu. Vervanging kan zo dus worden gebaseerd op harde gegevens en hoeft nooit meer te vroeg of te laat te gebeuren", aldus Van Egmond.

 

Informatie die het BMS verder biedt, zijn de complete onderhoudshistorie, verrichte reparaties en keuringen. De gegevens worden automatisch ingevuld door de servicetechnicus van Jungheinrich tijdens het verrichten van zijn werkzaamheden.

 

Internet tool:

Het BMS van Jungheinrich is via internet raadpleegbaar. Software installeren op de computer is niet nodig. De accugegevens worden geregistreerd met een kleine module, die op de tractiebatterij wordt gemonteerd. De module zendt haar gegevens naar een ontvanger in het laadstation, die draadloos verbonden is met het internet.

 

Jungheinrich heeft een ruime ervaring in intralogistieke software. "Het aanbieden daarvan behoort tot onze kernactiviteiten", legt Van Egmond uit. "Jungheinrich maakt veel werk van de koppeling van hardware en software. Niet voor niets ontwikkelen wij als enige heftruckfabrikant al sinds vele jaren onze eigen Warehouse Management Software, Warehouse Control Software en vlootbeheersoftware. Aangezien tractiebatterijen een zeer volwassen onderdeel zijn van ons leveringspakket, was een Battery Management System voor ons een hele logische stap."