Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Jungheinrich komt nog dit jaar met een zeven tons elektro trekker. De volledig nieuwe truck in het Jungheinrich programma zal gebouwd worden in de fabriek in Lüneburg (Neder Saksen, Duitsland). De EZS 570 combineert uitstekende prestaties met een zuinig verbruik.

De nieuwe elektro trekker zal worden uitgerust met de krachtige 48 Volt rijmotor met derde generatie AC-techniek van Jungheinrich. Een krachtig koppel en optimale afstemming tussen rijmotor en besturing zorgen voor snelle acceleratie en hoge maximale rijsnelheden. Opvallend is dat de truck tegelijkertijd zuinig is. De praktische inzetduur van de batterij is daardoor erg hoog in vergelijking met andere trekkers uit dezelfde klasse. Dankzij de energieregeneratie vloeit tijdens remmen zelfs energie terug naar de batterij.

Elektrische parkeerrem
De elektrische parkeerrem treedt automatisch in werking zodra de trekker tot stilstand komt. Ook op hellingen. Het vergeten van de handrem is dus niet meer mogelijk. Drukt de bestuurder het gaspedaal in, dan wordt de rem automatisch vrijgegeven en komt de EZS 570 zonder terugrollen weer in beweging.

De trekker wordt aangestuurd met SpeedControl impulsbesturing. Daarmee wordt de met het gaspedaal gekozen snelheid automatisch gehandhaafd. Ook wanneer de trekker een helling op of af rijdt. De kleine draaicirkel zorgt ervoor dat de EZS 570 ook in de kleinste ruimtes uit de voeten kan.

Acht millimeter dik staal
Met de robuuste bouw is de EZS 570 geschikt voor zelfs de meest zware inzet. Het chassis is vervaardigd van acht millimeter dik plaatstaal. De voorzijde van de truck heeft met de combinatie antraciet-geel-antraciet wel wat weg van een schort. Het beschermt niet alleen de bestuurder, maar geeft de truck ook een aantrekkelijk uiterlijk mee. Moderne LED-achterlichten en -knipperlichten completeren het moderne aangezicht.

Met de trekker kunnen meerdere aanhangers tot een totale massa van zeven ton getrokken worden. De trekker kan worden uitgerust met diverse verschillende soorten koppelingen, zodat vrijwel elk type kar erachter kan worden gehangen. Ook halfautomatische koppelingen met afstandsbediening behoren (optioneel) tot de mogelijkheden. De chauffeur hoeft dan niet uit te stappen om aanhangers aan of af te koppelen.

De EZS 570 wordt naar verwachting vanaf de zomer leverbaar. Jungheinrich produceert al langer elektro trekkers met capaciteiten van drie en vijf ton.