DE INDUSTRIËLE BEDRIJVENGIDS
 

Extreme Make-Over voor elektrische vorkheftruck

  • 15/01/2016, Alphen aan den Rijn

  • Jungheinrich geeft z'n lijn kleinste heftrucks een Extreme Make-Over. De achter aangedreven driewiel trucks zijn stevig onderhanden genomen en hebben een heel nieuw uiterlijk. Zwarte velgen en grijze zijdelen zorgen voor een robuuste uitstraling.

 
De EFG 1-serie wordt sinds het eerste model gekenmerkt door bewezen techniek, een laag energieverbruik en een gunstige prijsstelling. Ook met de vernieuwingen veranderen die beginselen niet, maar Jungheinrich heeft besloten het uiterlijk een flinke boost te geven.

 De 1-serie wordt getooid met grote, lichtgrijze zijdelen en een paar gitzwarte velgen. Aan de achterzijde maakte de 'smiley' met rode reflectoren in de mondhoeken plaats voor een grimmiger exemplaar met rechte, wit/rode duotone reflectoren. Een nieuwe typeaanduiding in een turquoise achtergrond maakt het plaatje compleet.

Eens per 1.000 uur onderhoud

Door het gebruik van onderhoudsvrije en -arme componenten, heeft de vernieuwde budgettruck slechts eens per 1.000 draaiuren service nodig. De heftruck beschikt standaard over betrouwbare AC-draaistroomtechniek. Jungheinrich CurveControl (optie) reduceert indien nodig de rijsnelheid in bochten, waarmee kantelgevaar voorkomen wordt.

De 1-serie heeft standaard de beschikking over SOLO-PILOT bedieningshendels met geïntegreerde rijrichtingschakelaar. Joystick bediening met geïntegreerde rijrichtingkeuze behoort tot de mogelijkheden.

Nog geen meter breed

De allerkleinste heftruck uit het Jungheinrich gamma heeft een zeer compacte constructie: hij is met 990 mm nog geen meter breed. Dankzij de driewiel-constructie (met aandrijving op het achterwiel) kan hij zelfs in de meest compacte ruimtes uit de voeten. De constructie gaat overigens niet ten koste van de capaciteit: het nominale draagvermogen is tot 4,5 meter (EFG 115) of zelfs 5 meter (EFG 110 en 113) nog volledig beschikbaar.

De ergonomisch ingerichte cabine is hoog genoeg voor zelfs de langste medewerkers. De geveerde bestuurdersstoel is individueel naar lichaamsgewicht- en lengte instelbaar. Uiteraard is de stuurkolom traploos verstelbaar en is de voetplaat, voorzien van antislip mat, onder een natuurlijke hoek geplaatst. De 1-serie heeft een zeer lage op- en afstap hoogte.

Telefoon
Tonen
Adres H.A. Lorentzweg 3
2408 AS  Alphen aan den Rijn
Zuid-Holland - NEDERLAND
(Klik hier om de kaart te bekijken)