Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Jungheinrich onthult tijdens de toonaangevende CeMAT-vakbeurs in Hannover wederom een compleet nieuw studiemodel. De ‘Concept 08’ bevat diverse nieuwe oplossingen voor energievoorziening, aandrijving én ergonomie. Ook diverse nieuwe productie exemplaren van Jungheinrich beleven hun primeur in mei.

Jungheinrich pakt tijdens CeMAT (27 tot en met 31 mei in de Hannover Messe) als vanouds groots uit onder het Expo-dak op stand P33/P34. Het accent ligt op energievoorziening, aandrijving en ergonomie. In het middelpunt staat de ‘Concept 08’: een truck met een volledig nieuwe energieopslag- en aandrijftechniek. De toegepaste “batterijtechniek” maakt in de toekomst een veel compactere bouw mogelijk. En daarmee compleet nieuwe modellen. Modellen met sterk verbeterde ergonomie, maar ook met een volledig nieuw rijgevoel.

Concept 08 studiemodel
De Concept 08 is voorzien van een hoogefficiënte, directe aandrijving. Het gaat om een doorontwikkeling van AC-draaistroomtechniek. Jungheinrich past AC-techniek vandaag de dag al toe in vrijwel al haar elektro trucks, vanwege de grote kracht, efficiëntie en milieuvriendelijkheid.

“Deze techniek bevindt zich in een fase, waarin het een volwaardig alternatief voor waterstof brandstofcel-aandrijvingen kan worden. Brandstofcel-technieken bevinden zich immers nog altijd in een ontwikkelingsfase”, zo benadrukt directeur techniek van Jungheinrich Dr. Klaus-Dieter Rosenbach. “De techniek die is toegepast in de Concept 08, kan klanten in de toekomst veel geld besparen, en is bovendien goed voor het milieu”, legt Rosenbach verder uit.

Uitgangspunt van de Concept 08 is energie intelligent opslaan en efficiënt benutten. De truck zet daarmee maatstaven voor de gehele heftruckbranche. CeMAT-bezoekers kunnen de truck live zien rijden op de Jungheinrich stand.