Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

De productielocatie is gepland in Landsberg (niet ver van Leipzig) en wordt de vierde fabriek van Jungheinrich in Duitsland. Het bedrijf kiest daarmee bewust voor productie met Europese kwaliteitsstandaard.

De fabriek zou midden 2009 van start moeten gaan. Op een oppervlakte van 15.000 vierkante meter moeten dan jaarlijks meer dan 30.000 trucks geassembleerd kunnen worden volgens een takttijd-systeem. Naast een montagelijn, zal ook een productie voor staalbouw worden ingericht en een milieuvriendelijke poedercoating-installatie voor het lakken van de trucks worden aangelegd.

Extra capaciteit voor stapelaars en reachtrucks
Jungheinrich bouwt haar elektro pallettrucks nu nog in haar fabriek in Norderstedt (bij Hamburg). De ruimte die daar vanaf 2009 vrijkomt, zal worden gebruikt om de andere productielijnen in de fabriek verder uit te breiden. In Norderstedt worden, naast elektro pallettrucks, ook stapelaars, reachtrucks, hefmasten en elektronische besturingsdelen vervaardigd.