Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Jungheinrich introduceert een nieuwe lijn elektrische palletwagens en stapelaars speciaal voor bedrijven met een klein budget en een lichte inzet. De nieuwe lijn komt op de markt onder de merknaam Ameise en heeft prijzen vanaf 2.130 euro. De trucks onderscheiden zich met een opvallende nieuwe kleur en eenvoudige techniek van de high-end palletwagens en stapelaars van het merk Jungheinrich.

De Duitse fabrikant dicht met de nieuwe lijn het gat tussen klanten die de hoogste betrouwbaarheid en omslag wensen, en de kleinere en middelgrote bedrijven die hun elektrische palletwagens en stapelaars slechts enkele uren per week en in een lichtere inzet gebruiken.

"Deze trucks zijn ideaal voor kleinere bedrijven en winkels. Ze zijn eenvoudig in gebruik en hebben bijvoorbeeld altijd een geïntegreerde lader. Verder beschikken ze over gel-accu's, dus water bijvullen is niet nodig", zegt Arthur Scheinhardt, manager Jungheinrich PROFISHOP.

Aandacht voor voetbescherming

Extra aandacht is besteed aan de voetbescherming. "Juist omdat we verwachten dat deze trucks vaak door minder ervaren gebruikers worden bediend, vonden we het belangrijk om op de voetenveiligheid niet te bezuinigen." Zowel de elektrische palletwagen EPM 113, als de stapelaars EPL 110 en 210 hebben daarom extra naar beneden gesloten truckcontouren aan de kant van de dissel.

De elektrische palletwagen Ameise EPM 113 heeft een capaciteit van 1.300 kg en is optioneel leverbaar met een geïntegreerde weegschaal.

De stapelaars kunnen beide 1.000 kg opnemen. De Ameise EPL 110 is echter uitgerust met een monomast met een hefbereik tot 1.600 mm. De Ameise EPL 210 is leverbaar met tweevoudige hefmasten met een maximale hefhoogte naar keuze van 2.300, 2.500, 2.900 of 3.300 mm.

Bestellen via de webshop

De Ameise palletwagens en stapelaars zijn uitsluitend bestelbaar via de webshop van Jungheinrich: Jungheinrich PROFISHOP. In de webshop kan eenvoudig de juiste configuratie worden besteld. Levering vindt in de regel binnen 72 uur plaats.

"Dat sluit ook perfect aan op onze doelgroep voor deze modellen", stelt Scheinhardt: "Deze klanten willen zich 's avonds of in het weekend kunnen oriënteren. Op www.profishop.nl kan dat. En als ze een vraag hebben, bellen wij ze de volgende dag terug en geven een telefonisch advies." De webshop van Jungheinrich omvat inmiddels al een meer dan 25.000 artikelen voor magazijn en werkplaats, waaronder een groot assortiment onder de noemer "Stapelen en Heffen".

Jungheinrich behoort tot de grootste fabrikanten en leveranciers van intralogistieke oplossingen ter wereld. Het bedrijf verkoopt, verhuurt en verricht service aan hef- en magazijntrucks en verzorgt bovendien totale magazijninrichtingen voor haar klanten. Daarbij levert het alle gerelateerde diensten zoals veiligheidskeuringen voor machines en magazijnstellingen, bedienertrainingen, advies en ontwikkelt het eigen software voor in en om het magazijn.