Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Bezoekers van Logistica struikelen deze editie bijna letterlijk over de vele primeurs van Jungheinrich. De Duitse heftruckfabrikant introduceert tijdens de beurs een recordaantal nieuwe modellen. Naast de al eerder aangekondigde AGV en stille pallettruck, onthult het bedrijf ook een nieuwe diesel-/LPG-heftruck, een nieuwe mini-trekker, een nieuwe duolift pallettruck/stapelaar en een nieuwe budgetpallettruck.

De nieuwe diesel-/LPG-vorkheftruck DFG/TFG 316s-320s vormt misschien wel de belangrijkste noviteit van het jaar. De truck heeft een hydrostatische aandrijving en wordt geleverd met een draagvermogen van 1.600 of 2.000 kg. Hoewel de machine pas in februari officieel wordt gepresenteerd, staat hij tijdens Logistica al wel op de stand van Jungheinrich. Een echte primeur!

Duolift pallettruck/stapelaar EJD 220

De EJD 220 is een nieuwe duolift pallettruck/stapelaar. De truck is in feite een combinatie van stapelaar en pallettruck. Er kunnen twee pallets tegelijk worden getransporteerd: één op de hefbare wielarmen en één op de vorken van de kleine hefmast. Dat maakt het mogelijk om een vrachtauto extra snel te lossen, of bijvoorbeeld gestapelde pallets in één beweging te lossen en te splitsen. Het nieuwe model krijgt ondermeer Jungheinrichs nieuwe, ergonomische disselkopbediening mee en beschikt over de nieuwste, zuinige AC-motoren.

Budgetpallettruck EME 114

Nadat Jungheinrich eerder dit jaar de opvallende budgetstapelaar voor basistoepassingen introduceerde, volgt er nu ook een budgetpallettruck. De compacte EME 114 biedt een zeer voordelige en toch ergonomische oplossing voor het verplaatsen van pallets. Dankzij een onderhoudsvrije batterij en duidelijke no-nonsense bediening is de pallettruck eenvoudig door iederéén en in vrijwel elke toepassing te gebruiken. Opladen is bovendien zeer eenvoudig en kan bij elk 230 V stopcontact, omdat de truck is voorzien van een ingebouwde oplader. De truck is vooral geschikt voor de incidentelere transportwerkzaamheden en het laden en lossen van bijvoorbeeld enkele pallets.

Mini-trekker EZS 010

Daar waar karren of wagens nu nog met de hand worden verplaatst, biedt de nieuwe Jungheinrich mini-trekker EZS 010 wellicht ergonomische uitkomst. De krachtige trekker kan aanhangergewichten aan tot maar liefst 1.000 kilo en is tegelijkertijd nauwelijks groter dan een stofzuiger. De EZS kan zelfs ter plekke om zijn as gedraaid worden. Juist in compacte ruimtes, zoals winkelbedrijven, showrooms, kantoren en in industriële omgevingen wordt de inzet van een trekker daarmee eindelijk mogelijk.

Fluisterpallettruck EJE 116s

De nieuwe fluisterpallettruck EJE 116s voldoet aan de strenge PIEK-norm voor zowel avond- als nachtdistributie en is zelfs aanvullend gedempt om het nog stiller te maken. De pallettruck is daardoor bijzonder geschikt voor laden en lossen in stedelijk gebied. De EJE 116s is gebaseerd op de ‘normale' EJE en beschikt dan ook over dezelfde, gebruikersvriendelijke bediening met ergonomische disselkop en geïntegreerde lader.

Automated Guided Vehicle (AGV)

Jungheinrich is in staat om bestaande modellen magazijntrucks relatief eenvoudig en dus voordelig aan te passen tot zelfstandig rijdende machine. De nieuwe Jungheinrich AGV is een vol-automatische stapelaar op basis van een ERC. De truck navigeert met behulp van lasernavigatie en is uiteraard voorzien van vele veiligheidsvoorzieningen om ongelukken te voorkomen. Indien gewenst, kan het automatische programma zelfs gepauzeerd worden om tussendoor een handmatige handeling met de truck te verrichten.

Conceptmodel

Traditiegetrouw biedt Jungheinrich tijdens Logistica ook een blik op de toekomst. Ditmaal in de vorm van een pallettruck die eerder ook te zien was tijdens de CeMAT-beurs in Hannover. De truck beschikt over enkele zeer opvallende technieken. Zo is hij niet voorzien van traditionele tractiebatterij, maar is er een krachtige, compacte lithium-ion batterij gemonteerd. Het opladen van die batterij gebeurt niet met een gewone lader, maar met een soort "dockingstation" waaronder de vorken worden geschoven. Batterijstekkers komen er niet meer aan te pas.

Jungheinrich behoort tot de grootste leveranciers en producenten van intern transport oplossingen ter wereld en is in Nederland gevestigd in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf verkoopt, verhuurt en verricht service aan vele verschillende soorten hef- en magazijntrucks en verzorgt bovendien totale magazijninrichtingen voor haar klanten. Daarbij levert het alle gerelateerde diensten zoals veiligheidskeuringen voor machines en magazijnstellingen, bedienertrainingen, advies en ontwikkelt het eigen softwarepakketten voor in en om het magazijn.