Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Het is een alternatief voor gebruikers die nood hebben aan een compact en wendbaar apparaat, zonder dat ze compromissen moeten sluiten op vlak van gebruikscomfort en snelheid. Zo ligt de oppervlakteprestatie per uur zo'n 30% hoger dan bij een handgeleide veegmachine met dezelfde werkbreedte. 

Dat is bijzonder goed nieuws voor de gebruiker in de transport- en logistieke branche, waar naast een schone werkvloer én een schone vrachtwagen een bijdrage geleverd kan worden aan de veiligheid van het personeel aangaande fijnstof op de werkvloer.

Een schone oplossing

Indien nodig kan de machine worden uitgerust met een tweede extra zijbezem. Afhankelijk van het soort en de mate van vervuiling kan de bestuurder de rotatiesnelheid aanpassen terwijl de machine in werking is. Naast een optimaal reinigingsvermogen betekent dit ook minder stofvorming. De zwevende hoofdborstelrol vraagt geen enkele manuele interventie of slijtageregeling door de gebruiker. De contactdruk wordt automatisch afgesteld, de rol reageert met andere woorden flexibel op oneffenheden in de vloer.
Het geaccumuleerde vuil wordt gelijkmatig verdeeld over twee containers (inhoud 2 x 25 liter). Op die manier kunnen ze makkelijk worden verwijderd en leeggemaakt.

Gebruiksvriendelijk

Dankzij het slanke design en een werkbreedte van 85 cm met een zijbezem, kan snel en makkelijk gewerkt worden, zelfs in nauwe gangenof tussen stellingen. Over een troef voor logistieke en distributiecentra gesproken!

De KM 85/50 R gaat bovendien makkelijk door deuropeningen met een minimale breedte van 90 cm. De draaicirkel bedraagt minder dan 2 meter. De machine is geschikt voor in- en outdoor gebruik.

De zitpositie en de hoogte van de stuurkolom kan aangepast worden in functie van een ergonomische werkhouding. Het uniforme, intuïtieve gebruiksconcept met duidelijke symbolen vermindert het risico op foutieve bediening. Nog een handig, doordacht element is het Home-Base systeem van Kärcher met houders voor het opbergen van accessoires zoals knijptangen en bezems.

Onderhoudsvriendelijk

Bij de ontwikkeling van de KM 85/50 R ging extra veel aandacht naar een makkelijk onderhoud. Zodra de machine in werking aan zuigkracht verliest, volstaat het met een hendel vanop het bestuurderszitje de filterreiniging te activeren. Een mechanisch schraapsysteem verwijdert dan doeltreffend het stof van de filterlamellen. Voor het vervangen van de filter en de extra borstelrol is geen gereedschap nodig.