Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Testen tijdens de productie van de kunststof pallets

Bij het produceren van kunststof pallets worden er voorafgaand aan de serieproductie altijd eerst een paar pallets gemaakt waarvan één pallet naar de meetkamer wordt gebracht en getest wordt. Nadat de pallet is goedgekeurd door de kwaliteitsafdeling wordt de serieproductie pas opgestart.

De kwaliteitsafdeling kan de pallet pas 2 uur na productie testen, omdat de pallet dan pas is afgekoeld. De pallet wordt gemeten aan de hand van het Product Inspectie Formulier (PIF). Wanneer de pallet niet voldoet aan de gestelde eisen, wordt de machine instelling aangepast. Hierna worden er weer opnieuw een aantal pallets gemaakt, waarna dezelfde procedure weer volgt.

Testen na de productie van pallets

De pallet wordt op balken (breed 50 mm) geplaatst met een tussenruimte van 1000 mm. Hiermee wordt een stellingbelasting gesimuleerd. Hierbij wordt op verschillende plaatsen en op verschillende tijdstippen de doorbuiging van de pallet gemeten. Op de pallets zijn 7 verschillende meetpunten aanwezig. Zes meetpunten bevinden zich aan de buitenkant van de pallet en één in het midden van de pallet.

De afstand wordt gemeten vanaf de grond tot aan de onderkant van de pallet. Voor de test wordt gebruik gemaakt van zakken materiaal van 25 kg per stuk. Na afloop van de test mag de maximaal toegestane doorbuiging van de pallet 20 mm zijn. Deze test duurt in totaal 7 dagen.

Belasting van pallets
Dankzij deze tests hebben de pallets een garantie dat de pallets de gestelde belasting aankunnen. Deze belasting is onder te verdelen in verschillende soorten: Palletstelling belasting, statische belasting en dynamische belasting . Maar wat betekenen deze belastingtypes precies?

Palletstelling belasting
De palletstelling belasting (racking load) is de maximale belasting van een pallet in een palletstelling zonder inlegborden bij een gelijkmatig verdeelde belasting van de pallet. De pallets worden getest met een gelijkmatig verdeelde belasting met zakken van 25 kg.

Statische belasting
De statische belasting (static load) is de maximale belasting van een pallet als deze op een vlakke ondergrond staat. Indien er meerdere pallets gestapeld zijn is het totale gewicht bepalend voor de belasting op de onderste pallet.

Dynamische belasting
De dynamische belasting (dynamic load) is de maximale belasting van een pallet tijdens het transport met een vorkheftruck of pompwagen bij een gelijkmatig verdeelde belasting van de pallet.

Wilt u meer weten over alle testen die de kunststof pallets ondergaan? Of wilt u meer informatie over de kwaliteit van onze pallets? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!