Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

De plastic pallet is allereerst zeer duurzaam in vergelijking met houten pallets, aangezien ze maar liefst 10 keer zo lang mee gaan als houten pallets. Daarnaast draagt het gebruik van plastic pallets ook bij aan een goed milieu. Waarom en hoe plastic pallets zo milieuvriendelijk zijn lees je in dit artikel.

 Recycling

Plastic pallets worden geproduceerd van volledig gerecycled kunststof. Vervolgens gaan ze ongeveer 10 jaar mee, waarna ze hergebruikt worden. Zo kunnen er weer nieuwe kunststof producten geproduceerd worden van het gerecycled materiaal.

Carbon footprint

Tegenwoordig is het als bedrijf steeds belangrijker om bewust om te gaan met de milieu-impact van producten. Om deze milieu-impact in kaart te brengen bestaat de Carbon footprint, waarbij de uitstoot van CO2 wordt berekend. De Carbon footprint bij Q-Pall wordt bepaald door de berekening van de kooldioxide equivalenten die nodig zijn voor het vervaardigen van een pallet, uitgedrukt in kilogram (kg CO2 eq.). Deze CO2-uitstoot komt voort uit de winning van grondstoffen, transport en de productie van eindfabricaten. Q-Pall gebruikt de resultaten van de carbon footprint analyse als nulmeting en uitgangspunt voor het verbeteren van de milieuprestaties van haar producten. Daarnaast wordt de uitstoot van broeikasgassen zo veel mogelijk geminimaliseerd door strenge ontwerpdoelstellingen voor energie- en materiaal efficiëntie.

CO2-reductie

Plastic pallets zorgen voor minder CO2-uitstoot. Kunststof pallets zijn lichter dan houten pallets, waardoor bij transport meer netto laadcapaciteit beschikbaar is. Dit zorgt uiteindelijk voor minder transport of een lager brandstofgebruik tijdens het transport.

Een extra CO2-reducerende maatregel van Q-Pall is de verplaatsing van de productie naar de plek waar de kunststof pallets gebruikt worden. Bij deze unieke oplossing wordt de matrijs waarmee de pallets gemaakt worden getransporteerd naar de gewenste plaats, om de pallets vervolgens op die locatie te produceren. Hierdoor hoeven de pallets zelf niet meer getransporteerd te worden naar de juiste bestemming en wordt de CO2-uitstoot door transport beperkt.

Behoud van bossen

Wereldwijd is er een enorme vraag naar hout. Deze vraag is groter dan het aanbod, waardoor uitputting ontstaat. Het kappen van bossen heeft een slechte invloed op het wereldklimaat. Bos voorkomt namelijk boserosie en helpt het wereldklimaat te stabiliseren. Uitputting van hout leidt dus tot een groeiende bezorgdheid over het milieu. Met meer gebruik van kunststof pallets in plaats van houten pallets hoeven er relatief minder bossen gekapt te worden en zijn plastic pallets dus beter voor het milieu.

Kortom, door de recycling van het materiaal, de verminderde CO2-uitstoot rondom het transport en door betere besparing van bossen zijn kunststof pallets naast duurzaam ook zeer milieuvriendelijk.

Wilt u meer informatie over kunststof pallets of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op door een mailtje te sturen naar info@qpall.com of door even te bellen naar 0413-353 111.