DE INDUSTRIËLE BEDRIJVENGIDS
 

Qimarox

(Qimarox)

Qimarox is een toonaangevende fabrikant van onder meer palletiseermachines en productliften. Qimarox onderscheidt zich met een eigentijdse visie en aanpak.


Informatie aanvragen

 

There was an error and the information has failed to send.Unable to send part of the information, please try again.
Please try again

Gedetailleerde informatie over Qimarox

Qimarox is voortgekomen uit Nedpack, dat in 1995 is opgericht. Vanaf het begin heeft Nedpack een sterke focus gelegd op de bouw van palletiseermachines en productliften. Vandaag de dag worden er diverse componenten geleverd aan original equipment manufacturers (OEM) en system integrators over de hele wereld. Voorbeelden zijn de productlift Prorunner mk1, de verticaal transporteur Prorunner mk5 en de palletiseermachine Highrunner mk7, een reeks die de komende jaren verder wordt uitgebreid. Deze componenten worden van oudsher veel toegepast in productie- en eindverpakkingslijnen, vooral in de levensmiddelenindustrie maar ook in andere sectoren. De laatste jaren vinden de productliften ook steeds meer aftrek in warehouses en distributiecentra.

Vanwege het verschil in activiteiten is de componentendivisie in 2012 afgesplitst van Nedpack en ondergebracht in Qimarox. Terwijl Nedpack zich nog uitsluitend richt op ontwerp, integratie, service en onderhoud van complete eindverpakkingssystemen in Nederland en België, richt Qimarox zich louter op de ontwikkeling en productie van hoofdcomponenten voor original equipment manufacturers en system integrators wereld wijd.

Missie

Qimarox heeft het streven om een toonaangevende producent te zijn van componenten die material handling systemen sneller, flexibeler en duurzamer maken. De componenten van Qimarox onderscheiden zich door de eenvoud en snelheid waarmee ze geïntegreerd kunnen worden. Ze zijn betrouwbaar en duurzaam, wat leidt tot een maximale beschikbaarheid voor eindklanten. Tot slot zijn de kosten voor gebruik en onderhoud van de componenten gering, wat bijdraagt aan een lage total cost of ownership. In de aanpak van Qimarox staan innovativiteit, kwaliteit en bedieningsgemak voorop.

Visie

De markt voor material handling systemen vraagt om componenten die hoge prestaties koppelen aan een lage prijs en die die voldoen aan de volgende eisen:

Modulair ontwerp, zodat ze eenvoudig en snel aangepast en ingepast kunnen worden. Multifunctioneel, zodat ze breed inzetbaar zijn en verschillende taken kunnen combineren. Duurzaam, zodat ze weinig onderhoud vergen en een hoge mate van beschikbaarheid kennen.

Qimarox speelt op verschillende manieren hierop in:

Wij gaan altijd weer op zoek naar innovatieve concepten. Kenmerk van onze componenten is dat ze anders – en slimmer – werken dan de gangbare componenten in de markt. Dankzij voortdurende doorontwikkeling kennen onze componenten een hoge standaardisatiegraad, waardoor ze snel en eenvoudig te vervaardigen zijn en een lage kostprijs hebben. Wij gebruiken zoveel mogelijk dezelfde en generiek verkrijgbare componenten, waardoor de kosten voor service en onderhoud beperkt blijven.

Onze mensen

Qimarox beschikt over een team van hooggekwalificeerde medewerkers. Onze medewerkers zijn uitstekend opgeleide specialisten die op regelmatige basis worden bijgeschoold om op het hoogste niveau te kunnen blijven werken. Onze klantgerichtheid stelt ons in staat om de leidende positie van vandaag te handhaven en om het vertrouwen en respect van de klant te garanderen.

Twee vestigingen

Het hoofdkantoor van Qimarox staat in Harderwijk, in het midden van Nederland. Sinds 2011 beschikt Qimarox ook over een vestiging in de Verenigde Staten. Vanuit deze vestiging in Aurora, Illinois wordt de Noord-Amerikaanse markt bediend.

Telefoon
Tonen
Website
Naar website
E-Mail
Verstuur e-mail
Adres Nobelstraat 43
3836 CE  Harderwijk
Gelderland - NEDERLAND
(Klik hier om de kaart te bekijken)
Persberichten van Qimarox

Qimarox vereenvoudigt integratie met hulp van PackML-richtlijnen

03/09/2018, Harderwijk - Qimarox adopteert de PackML-richtlijnen voor integratie van machines in productie- en verpakkingslijnen. Dat betekent dat de componenten van Qimarox voortaan nog eenvoudiger te integreren, bedienen en onderhouden zijn.

Qimarox investeert in groei en in duurzaamheid

31/07/2017, Harderwijk - Qimarox heeft het hoofdkantoor in Harderwijk aanzienlijk uitgebreid. Volgens operations manager Jaco Hooijer was de uitbreiding noodzakelijk met het oog op de toekomst. Wij blijven groeien. Uit de hele wereld stijgt de vraag naar onze producten."

Eenvoudig in gebruik en onderhoud, gunstig in aanschaf. Qimarox introduceert verbeterde standaard OEM-rekhoesmachine.

11/05/2017, Harderwijk - Wat nieuw is aan de rekhoesmachine is het gepatenteerde concept waarbij de spanarmen, die de rekhoes over de producten aanbrengen, onafhankelijk functioneren in losstaande geleidingspalen.

Producten van Qimarox

.C-CTA-275949392