Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Het ontbreken van een framewerk, waarin traditioneel de spanarmen zijn verbonden, brengt flexibiliteit in de uitvoering van de standaard rekhoesmachine. Projectspecificaties stellen de positie van de geleidingspalen vast, waarmee de rekhoesmachine zich aanpast aan de projectspecificaties. Het opent de mogelijkheid pallets vanuit twee richtingen te verwerken waardoor een hoekopstelling mogelijk wordt. Daarbij is het concept volledig gestandaardiseerd en wordt de machine volledig modulair opgebouwd. Hiermee is de rekhoesmachine inzetbaar in vele projecten.

Besparen op energiekosten

De uiterst compacte rekhoesmachine telt vier spanarmen die een rekhoes maximaal kunnen oprekken en over de pallet met lading trekken. Als de spanarmen de rekhoes loslaten, kunnen de dozen, zakken of andere producten op de pallet dankzij de elastische eigenschappen van de folie geen kant meer uit. Omdat de vier spanarmen horizontaal in twee richtingen kunnen bewegen, kan de rekhoesmachine elk palletformaat voorzien van een rekhoes.

Wat de machine uniek maakt, is het ontbreken van energieverslindende technieken zoals pneumatiek en hydrauliek voor het aandrijven van de spanarmen. Daardoor blijft het energieverbruik tot een minimum beperkt en kunnen eindklanten elk jaar tot € 3500 op energiekosten besparen. Daarnaast blinkt de machine uit in onderhoudsvriendelijkheid. Inspectie van de machine of het vervangen van slijtdelen kan allemaal op vloerniveau plaatsvinden, waardoor bewegende machinedelen of een bordes voor service- en onderhoudsactiviteiten overbodig zijn.

Levering via system partners

Qimarox levert de rekhoesmachine net als alle andere componenten zoals palletiseermachines en verticaal transporteurs zonder besturing aan gespecialiseerde en getrainde Certified System Partners. Dat biedt deze partners de gelegenheid om de besturing van de machine te combineren met die van de andere componenten van eindverpakkingssystemen. Dat levert niet alleen een betere integratie op, maar ook een eenvoudigere besturing en lagere investerings- en onderhoudskosten. Qimarox beschikt inmiddels over een wereldwijd netwerk van meer dan tweehonderd system partners, zodat elke eindklant altijd is verzekerd van een lokale partner die de taal spreekt en de markt kent.

De standaard OEM-rekhoesmachine wordt geïntroduceerd op de interpack in de Düsseldorf Messe, die plaatsvindt van 4 tot en met 10 mei. U kunt Qimarox vinden in Hal 13 - Stand A43.

Over Qimarox

Qimarox is een toonaangevende producent van componenten voor material handling systemen die zich kenmerken door robuustheid en betrouwbaarheid. Dankzij innovatieve concepten,  gepatenteerde technologieën en voortdurende doorontwikkeling slaagt Qimarox, voortgekomen uit Nedpack, erin om productliften, palletiseermachines en palletwikkelaars te maken die flexibiliteit en productiviteit koppelen aan een lage total cost of ownership. System integrators en original equipment manufacturers uit de hele wereld gebruiken de machines van Qimarox in end-of-line-systemen en opslag- en orderverzamelsystemen in verschillende branches. 

 

Meer productinformatie Continu productlift

Voor een automatisch transportsysteem met de lage prijs van een discontinu transporteur!

De Prorunner mk5 is een continu productlift voor gebruik in een automatisch transportsysteem met de onverwacht lage prijs van een discontinu transporteur. De modulair opgebouwde mk5 heeft een maximale capaciteit van 3.000 producten per uur en is bijzonder veelzijdig.

De lift brengt moeiteloos, snel en zeer energiezuinig uiteenlopende producten als dozen, kratten, trays of zakgoed van en naar elk gewenst niveau. Het product wordt altijd rechtstandig getransporteerd, waardoor productvervorming uitgesloten is.

Daarbij is het liftsysteem zowel bruikbaar voor de opwaartse als de neergaande productstroom. De Prorunner mk5 is zelfs geschikt als verticale sorter. Deze onderhoudsvriendelijke en doordachte productlift wordt geleverd voor de fixed price van slechts € 6.950,-*, deze prijs is inclusief aan- en afvoerbaan en twee productdragers

*Prijs voor standaard uitvoering, uitvoering kan varieren op basis van opgegeven specificaties.

Bekijk product: Continu productlift