Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Qimarox brengt een snelle en betrouwbare foliewikkelmachine op de markt die, net als de palletiseer modules, exclusief verkocht wordt aan O.E.M'ers en systeem integratoren. Met deze veelzijdige ringwikkelaar kunnen tot 100 pallets per uur stabiel en desgewenst stofdicht of waterdicht in folie worden gewikkeld. Omdat de O.E.M. Ringwrapper eenvoudig geïntegreerd kan worden in combinatie met de palletiseermodules van Qimarox, gaan de integratie- en hardwarekosten van eindverpakkingslijnen nog verder omlaag.

Qimarox boekt momenteel veel succes met de Highrunner mk7, de modulaire, seriematig geproduceerde palletiseermachine die vaak in combinatie met een foliewikkelmachine wordt ingezet. Door het productgamma uit te breiden met een standaard ringwikkelaar gaan de integratie- en hardwarekosten nog verder omlaag. Net als de palletiseermodules en andere componenten levert Qimarox de O.E.M. Ringwrapper immers zonder besturing. Dat stelt system integratoren in staat om de besturing van zowel de palletiseermachine als de ringwikkelaar en eventuele andere systeemcomponenten in één besturingskast te combineren.

Qimarox onderscheidt zich met zijn aanbod van andere material handling-producenten, die hun componenten standaard met besturingskast leveren. Het resultaat daarvan is dat elke component van een verpakkingslijn geheel onnodig zijn eigen besturingskast heeft, terwijl in principe één besturingskast voor het hele systeem volstaat. Met de componenten van Qimarox kunnen system integratoren bovendien de besturing en de integratie van de verschillende componenten vereenvoudigen. 

Modulair ontwerp

Net als de verticaal transportsystemen en palletiseermachines van Qimarox onderscheidt deze machine zich met een hoge capaciteit, goede kwaliteit en modulair ontwerp.

De O.E.M. Ringwrapper is een ringwikkelaar met een stalen constructie die rust op vier kolommen. Het resultaat is een foliewikkelmachine die stabieler en robuuster is dan draaitafel- of armwikkelaars en daardoor hogere snelheden - tot 100 pallets per uur - kan bereiken. De O.E.M. Ringwrapper is voorzien van een voorreksysteem waarmee de folie met 300 procent kan worden uitgerekt. Mede omdat de folie gedoseerd en onder constante spanning wordt aangebracht, is daardoor relatief weinig folie voor stabilisatie van de lading nodig. Omdat niet de pallet maar de folie draait, kunnen ook de meest instabiel gestapelde pallets probleemloos in folie worden gewikkeld.

Perfect gewikkelde pallets

De O.E.M. Ringwrapper kan op elke hoogte starten en stoppen met wikkelen, zodat bijvoorbeeld ook gestapelde pallets apart kunnen worden gestabiliseerd. Het slimme folielas- en snijsysteem brengt een dubbele las bij een gecontroleerde temperatuur en lastijd aan, wat voor perfect gewikkelde pallets zonder loshangende folie zorgt. Dat betekent dat deze pallets geen storingen veroorzaken in automatische opslagsystemen. De O.E.M. Ringwrapper biedt de mogelijkheid om automatisch een topvel aan te brengen, waardoor de pallets - afhankelijk van het wikkelprogramma - stofdicht of zelfs waterdicht kunnen worden verpakt.

Het unieke ontwerp maakt de O.E.M. Ringwrapper erg eenvoudig in gebruik en onderhoud en goedkoop in aanschaf. Dankzij de optie voor een automatisch systeem voor het wisselen van folierollen wordt onnodig stilstand van de machine voorkomen. Het modulaire ontwerp met zoveel mogelijk standaard componenten maakt het eenvoudig om onderdelen te repareren of te vervangen. Omdat de O.E.M. Ringwrapper een gestandaardiseerde machine is die seriematig wordt geproduceerd, zijn de productiekosten en daarmee ook de aanschafkosten laag in vergelijking met vergelijkbare foliewikkelmachines.

Snel te installeren, eenvoudig te integreren

Qimarox levert de O.E.M. Ringwrapper uitsluitend aan system integratoren en original equipment manufacturers. De machine wordt standaard volledig bekabeld en met sensoren, motoren en besturingssoftware geleverd, zodat de installatietijd tot een minimum beperkt blijft en de integratie met de rest van het systeem zoals palletiseermachines, palletiseerrobots en/of transportbanen wordt vereenvoudigd. Uiteraard kan de O.E.M. Ringwrapper volledig worden geïntegreerd in de Highrunner mk7, de palletiseermachine van Qimarox.

Wie geïnteresseerd is, kan de O.E.M. Ringwrapper in het demonstratiecentrum van Qimarox in Harderwijk aan het werk zien.

Over Qimarox

Qimarox is een toonaangevende producent van componenten voor material handling systemen die zich kenmerken door robuustheid en betrouwbaarheid. Dankzij innovatieve concepten,  gepatenteerde technologieën en voortdurende doorontwikkeling slaagt Qimarox, voortgekomen uit Nedpack, erin om productliften, palletiseermachines en palletwikkelaars te maken die flexibiliteit en productiviteit koppelen aan een lage total cost of ownership. System integrators en original equipment manufacturers uit de hele wereld gebruiken de machines van Qimarox in end-of-line-systemen en opslag- en orderverzamelsystemen in verschillende branches. 

Meer productinformatie OEM Ring Wrapper

Een volledig geautomatiseerde roterende ring folie-wikkelaar voor pallets.

De Prowrapper is een volledig geautomatiseerde roterende ring folie-wikkelaar voor pallets. De filmrol wordt op de slede geplaatst, die vervolgens concentrisch met de lading roteert en op basis van de wikkelcyclus op en neer beweegt, zodat de lading op zijn plaats blijft.

Qimarox heeft de Prowrapper ontwikkeld om de meest veeleisende markten te kunnen bestrijken (tot 100 pallets / uur). De Prowrapper-wikkelmachine is ons best verkopende en meest veelzijdige product geworden. De roterende ringtechnologie van onze Prowrapper is evenwichtiger, aan minder slijtage onderhevig en heeft minder onderhoud nodig dan andere wikkeltechnologieën.

Specificaties

  • De ringwikkelaar kan pallets van 800 x 800 mm tot en met 1,400 x 13 mm aan (LxB).
  • Gestapelde pallets kunnen individueel worden verpakt omdat de machine op elk niveau kan stoppen
  • Geautomatiseerde lastijd door continu de temperatuur van de lasklemmen te controleren
  • Dubbele lasdraad
  • Lassen op de volledige filmbreedte met twee parallelle lasklemmen die elk door een pneumatische cilinder worden bediend
  • Elektronische, automatische bijstelling van de belasting op de pallet
  • Geen onderbrekingen of storingen op de stroomvoorziening en datatransmissies dankzij hoogwaardige geleiderails
  • Geautomatiseerde drop-down beveiliging op opgeheven frame voor hoge veiligheid
  • Een besparing tot 300% op film bij aangedreven voorrek

Configuraties

De OEM. folie-wikkelaar van Qimarox kan worden geconfigureerd voor verschillende situaties en omstandigheden. Het is mogelijk om een topvellegger toe te voegen zodat pallets stofvrij of regenbestendig kunnen worden verpakt. Er kan een drukplaat worden toegevoegd om instabiele palletladingen te ondersteunen en om er zeker van te zijn dat het topvel correct is gewikkeld door het vel naar beneden te blazen met de optionele blazer. Er kan een bindmachine voor pallets worden toegevoegd om de stabiliteit van de pallet te verbeteren en om er zeker van te zijn dat de filmwikkeling niet is gescheurd aan de zijkanten van de pallet. Dit mechanisme vermindert de breedte van de filmwikkeling en maakt de filmwikkeling sterker door het de vorm van een touw te geven.

Bekijk product: OEM Ring Wrapper