Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Verticaal transportsystemen met lage aanschaf- en onderhoudskosten

Qimarox introduceert extra zware lift voor pallets tot 2000 kilogram

Qimarox heeft zijn assortiment material handling componenten uitgebreid met de Prorunner mk10, een productlift voor pallets tot maar liefst 2000 kilogram. De Prorunner mk 10 stelt bedrijven in staat om tot zestig pallets per uur tien meter omhoog te verplaatsen. Qimarox vertelt meer over deze productlift op de beurs Modex, de populaire internationale vakbeurs die van 4 tot en met 7 april 2016 plaatsvindt in Atlanta, Verenigde Staten. Het thema van de beurs sluit goed aan bij de filosofie van Qimarox: ‘being innovative - shaping change'.

Modex speelt dit jaar in op de continu veranderende markt, die vraagt om flexibele en innovatieve logistieke processen. Wie vandaag wil overleven, moet zijn processen voortdurend monitoren en optimaliseren. De kunst is om uit het overweldigende aanbod de producten en systemen te kiezen die voor uw processen de meeste toegevoegde waarde bieden.

Qimarox speelt daarop in met modulaire, gestandaardiseerde componenten voor material handling systemen. Deze componenten blinken uit in veelzijdigheid en flexibiliteit en zijn door lokale system integrators eenvoudig in elk systeem te integreren. Dankzij de voortdurende doorontwikkeling van de componenten is Qimarox erin geslaagd de kosten voor aanschaf, installatie, integratie, gebruik en onderhoud tot een minimum te reduceren.

Pallets tot 2000 kilogram :

Een voorbeeld is de Qimarox Prorunner mk10, die gebaseerd is op het ontwerp van de succesvolle palletlift Prorunner mk9. Belangrijkste verschil is dat de nieuwe Prorunner mk10 is voorzien van vier in plaats van twee kolommen. Daardoor kan deze zeer robuuste lift probleemloos lasten tot 2000 kilogram verplaatsen.

De Prorunner mk10 kan elk hoogteverschil tussen 0,40 en 10,0 meter overbruggen. Ook bij een hoogteverschil van 10,0 meter is de lift met een capaciteit van zestig pallets per uur nog altijd zeer snel. De Prorunner mk10 is standaard voorzien van een hefplateau van 1200 x 1200 millimeter, zodat niet alleen europallets maar ook ladingdragers met afwijkende formaten zoals blokpallets kunnen worden verwerkt.

Hoogtepunt :

Hoogtepunt op de beurs is letterlijk en figuurlijk de Prorunner mk 5. Deze elegante productlift werkt volgens het aloude paternoster-principe, wat leidt tot een veelzijdig verticaal transportsysteem met een capaciteit tot 2.000 producten per uur. Omdat één liftsysteem kan worden ingezet voor zowel de opwaartse als de neergaande productstroom, is de Prorunner mk5 uitermate geschikt als verticaal sorteersysteem of als component in opslag- en orderpicksystemen.

Voor de fixed price van slechts $ 9,250.= voor een basis uitvoering levert Qimarox deze onderhoudsvriendelijke en doordachte productlift, inclusief aan- en afvoerbaan.

Verpakkingssystemen :

Behalve product- en palletliften ontwikkelt en levert Qimarox componenten voor verpakkingssystemen. De Highrunner mk7 is een innovatieve palletiseermachine die producten met uiteenlopende vormen en formaten snel en efficiënt verwerkt tot stabiele pallets. Daarnaast levert Qimarox gestandaardiseerde, modulaire componenten voor het wikkelen van pallets in folie. Nieuw in dit gamma is een machine voor het verpakken van pallets in rekhoezen.

Alle componenten worden geïnstalleerd, geïntegreerd en onderhouden door getrainde system partners, zodat u altijd bent verzekerd van een lokale specialist die uw taal spreekt en wellicht uw organisatie en processen al kent.

Meer weten? Kom naar Modex en bezoek onze stand!

De Modex is in korte tijd uitgegroeid tot één van de belangrijkste logistieke vakbeurzen. Van maandag 4 tot en met donderdag 7 april presenteren 850 exposanten uit diverse landen hun producten en diensten in het Georgia World Congress Center.

Qimarox is op de Modex te vinden standnummer 2469. Kijk voor meer informatie op www.modexshow.com

of kijk op ww.qimarox.com voor een gratis toegangskaart.