Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Qimarox heeft het Securyfence afschermsysteem uitgebreid met een nieuwe serie draai- en schuifdeuren. De nieuwe deuren worden altijd voorgemonteerd geleverd en zijn niet alleen steviger en robuuster dan de voorgaande serie, maar vergroten bovendien de flexibiliteit. Omdat ze dezelfde afmetingen hebben als de standaard Securyfence gaaspanelen, is het nu nog eenvoudiger geworden om een deur te monteren.

De nieuwe draai- en schuifdeuren uit het Securyfence-gamma zijn leverbaar met een breedte van 730 en 990 millimeter, de afmetingen waarin ook de standaard gaaspanelen verkrijgbaar zijn. Dat betekent dat bedrijven die Securyfence al toepassen voor machineafscherming in slechts enkele minuten tijd een gaaspaneel door een deur kunnen vervangen, temeer omdat de deuren altijd volledig gemonteerd geleverd worden. Het verplaatsen van kolommen is niet langer nodig, zodat het eenvoudiger is dan ooit om de toegang tot een machine te wijzigen.

Bijkomend voordeel is dat de nieuwe deuren zowel als draai- en als schuifdeur kunnen worden ingezet. Het gebruik van een andere montageset volstaat om een draaideur te veranderen in een schuifdeur en omgekeerd. Met andere woorden: bedrijven die door wijzigingen in de productieomgeving geen ruimte meer hebben voor een draaideur en een schuifdeur willen monteren, hoeven niet langer een compleet nieuwe deur aan te schaffen.

Eenvoudiger openen en sluiten

De nieuwe deuren zijn door een aanpassing van de constructie steviger en robuuster dan voorheen. Bovendien zijn ze door montage van een andere handgreep eenvoudiger te openen en sluiten. Als de deur in het slot valt, maakt een speciale noodknop het in urgente situaties mogelijk om de afgeschermde ruimte snel te verlaten.

Op korte termijn wordt de nieuwe serie draai- en schuifdeuren uitgebreid met nog andere formaten. Daarnaast wordt gewerkt aan een automatische variant van de schuifdeur die pneumatisch of met een elektromotor wordt aangedreven. Eerder al is het Securyfence afschermsysteem uitgebreid met een verzwaarde kolom die zorgt voor nog stevigere afschermconstructies.

Geprofileerde gaaspanelen

Securyfence is een ontwikkeling van Qimarox, fabrikant van componenten voor material handling systemen. Opvallend kenmerk van het Securyfence afschermsysteem is de profilering van de gaaspanelen, die zorgt voor extra stijfheid en dus een grotere veiligheid.

Het monteren van Securyfence is mede dankzij de profilering verrassend eenvoudig. De gaaspanelen worden namelijk aan de verticale staanders bevestigd middels horizontale buizen, die door de mazen van de gaaspanelen kunnen worden geregen. De uiteinden van de buizen worden vervolgens met bouten aan de staanders gemonteerd.

Snel op maat maken

Dankzij het simpele maar doeltreffende ontwerp zijn de afschermsystemen van Securyfence niet alleen sterk, maar ook flexibel en snel op maat te maken. De monteurs hoeven daarvoor alleen maar de gaaspanelen op maat te knippen en de buizen op maat te zagen of te snijden.

Het Securyfence afschermsysteem voldoet volledig aan de Machinerichtlijn 2006/42/EG en is daardoor bij uitstek geschikt als machinebeveiliging, machineafscherming of gebiedsbeveiliging.

Over Qimarox

Qimarox is een toonaangevende producent van componenten voor material handling systemen die zich kenmerken door robuustheid en betrouwbaarheid. Dankzij innovatieve concepten, gepatenteerde technologieën en voortdurende doorontwikkeling slaagt Qimarox, voortgekomen uit Nedpack, erin om productliften, palletiseermachines en machineafscherming te maken die flexibiliteit en productiviteit koppelen aan een lage total cost of ownership. System integrators en original equipment manufacturers uit de hele wereld gebruiken de machines en machineafscherming van Qimarox in end-of-line-systemen en opslag- en orderverzamelsystemen in verschillende branches.

Meer productinformatie Machineafscherming

Securyfence is het veilige en uiterst flexibele afschermsysteem van Qimarox. Uniek is de eenvoud waarmee u monteert.

Veilige en flexibele machineafscherming

Securyfence is het veilige en uiterst flexibele afschermsysteem van Qimarox. Uniek is de eenvoud en snelheid waarmee u Securyfence monteert. Speciaal gereedschap of kostbare engineering is niet langer nodig om al binnen enkele uren een machineafscherming, gebiedsbeveiliging of doorvalbeveiliging te creëren die aan alle wettelijke eisen voldoet.

Securyfence werkt compleet anders dan een traditionele afschermsysteem. Dat bestaat uit in stalen kokers gelaste gaaspanelen. Nadeel daarvan is dat alle panelen vooraf exact op maat moeten worden gelast. Met het gepatenteerde Securyfence heeft u aan eenvoudig handgereedschap voldoende om ter plekke de afscherming op maat te maken.

Meer weten? Neem contact op met Qimarox voor meer informatie. Of bestel direct de panelen, staanders, bevestingsbuizen en andere componenten die u nodig heeft.

Bekijk product: Machineafscherming