Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Qimarox gaat de komende drie jaar de Harderwijkse molen "De Hoop" sponsoren. Deze stellingmolen aan de Vissershaven is één van de meest markante elementen van de historische binnenstad van Harderwijk. Met het sponsorschap toont de fabrikant van componenten voor material handling systemen zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en zijn betrokkenheid bij de lokale gemeenschap.

Nederland is wereldwijd vermaard om zijn windmolens. Met name in de Gouden Eeuw zorgden duizenden molens met vaak innovatieve aandrijfconstructies ervoor dat de Nederlandse economie kon floreren. Als Harderwijks bedrijf dat zich wereldwijd onderscheidt met innovatieve, gepatenteerde techniek draagt Qimarox graag een steentje bij aan de instandhouding van dit Nederlands industrieel erfgoed.

"De Hoop" is een korenmolen die in 1998 aan de Vissershaven in Harderwijk volledig is herbouwd nadat de oude molen door een felle brand is verwoest. Gedurende het hele jaar is het Rijksmonument elke zaterdag en in de zomer ook op andere dagen geopend. In de molen komt het publiek meer te weten over de geschiedenis van de molen en het werk van de molenaar. "De Hoop" is dankzij een team van zo'n dertig vrijwilligers nog regelmatig in werking en maalt op gezette tijden. Mede dankzij de financiële bijdrage van Qimarox is de Harderwijkse Molenstichting in staat om ook in de toekomst het onderhoud en de exploitatie voort te zetten.

Qimarox en Harderwijk

Qimarox is in 2012 ontstaan uit Nedpack, dat in 1995 door Pieter Hannessen in Harderwijk is opgericht. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt innovatieve machines die wereldwijd worden toegepast in eindverpakkingssystemen en material handling systemen, denk aan productliften en palletiseermachines. De machines van Qimarox zijn terug te vinden in fabrieken van onder meer FrieslandCampina, Danone, Solvay, Nutricia, Staples, Unilever, Heinz en Procter & Gamble.

Qimarox is trots op zijn band met de historische Hanze- en vestingstad Harderwijk en benadrukt dat graag. Elk jaar komen vele internationale relaties van Qimarox naar Harderwijk voor een bezoek aan het test- en demonstratiecentrum op industrieterrein Lorentz II. Het sponsorschap van "De Hoop" biedt Qimarox de gelegenheid om de relaties niet alleen mee te nemen naar de historische binnenstad van Harderwijk, maar ook rond te leiden door de korenmolen en een typisch Nederlands souvenir mee te geven.

Over Qimarox

Qimarox is een toonaangevende producent van componenten voor material handling systemen die zich kenmerken door robuustheid en betrouwbaarheid. Dankzij innovatieve concepten, gepatenteerde technologieën en voortdurende doorontwikkeling slaagt Qimarox, voortgekomen uit Nedpack, erin om productliften en palletiseermachines te maken die flexibiliteit en productiviteit koppelen aan een lage total cost of ownership. System integrators en original equipment manufacturers uit de hele wereld gebruiken de machines van Qimarox in end-of-line-systemen en opslag- en orderverzamelsystemen in verschillende branches.