Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Dankzij onze innovatieve aanpak is RAVAS al 20 jaar marktleider in mobiel wegen. Dat vernieuwende karakter blijkt ook weer uit de focus op de CeMat 2011: connectivity, integratie van mobiel wegen met RFID op de iForks, en de m-Forks: het eerste overloadsysteem voor heftrucks en reachtrucks die niet alleen rekening houdt met het gewicht van de opgenomen last, maar ook het lastzwaartepunt.

RAVAS grijpt de CeMAT natuurlijk aan om onze nieuwe én onze verbeterde producten te demonstreren:

Nieuwe iForks-versie: gelijktijdig gewichtmeten en RFID uitlezen
Naast de inmiddels traditionele iForks ontwikkelde RAVAS een versie met RFID-uitlezing. Deze iForks-versie leest het gewicht en de identificatiecode tegelijkertijd en stuurt de informatie direct naar een WMS of ERP.

m-Forks: lastmomentbewaking voor vorkheftrucks en reachtrucks
Om te voorkomen dat bij overbelading van reachtrucks of vorkheftrucks de vorken afbreken of de truck kantelt, heeft RAVAS de m-Forks ontworpen. De m-Forks zijn voorzien van een lastmomentbewakingssysteem. De vorken meten de momentkracht van de last: zowel het gewicht van de last als het lastzwaartepunt worden daarbij in de meting meegenomen. Een revolutionair product dat de gebruiksveiligheid rond heftruck of reachtruck waarborgt. De m-Forks zijn standaard heftruckvorken met lastmomentbewakingssysteem. RAVAS heeft op de m-Forks patent aangevraagd.

RAVAS-Pro versies: speciaal bestemd voor connectivity
De Pro versies van de RAVAS-2100 en RAVAS-6100 worden gekenmerkt door een zeer hoge weegnauwkeurigheid en de professionele batterijoplossing. Uiteraard is connectiviteit via RS, Bluetooth, LAN en WLAN mogelijk. De RAVAS-2100 Pro en RAVAS-6100 Pro zijn speciaal bedoelt voor zware industriële toepassingen in bijvoorbeeld de food- of farmaceutische industrie.

De systemen hebben een standaard multirange schaaldeel van 0,1 kilo als kleinste uitleesstap en zijn leverbaar in een 12- en 24-voltsversie in zowel epoxy- of rvs-uitvoering.
De RAVAS-6100 Pro heeft dezelfde kwalificaties als de RAVAS-2100 Pro, met als extra een programmeerbare indicator, die optioneel van een touchscreen voorzien kan worden.

RAVAS op de CeMAT
Het thema van de CeMAT is dit jaar: Sustainability in intralogistics. De beurs wordt gehouden in Hannover, Duitsland en duurt van 2 t/m 6 mei a.s. RAVAS is te vinden in hal 26, stand E15.