DE INDUSTRIËLE BEDRIJVENGIDS
 

iForks, draadloos weegsysteem voor vorkheftrucks, nu ook geijkt leverbaar


 

Voor wie weegt voor handelsdoeleinden en factureert op basis van gewicht, is het wettelijk verplicht een geijkt weegsysteem te gebruiken. iForks is nu OIML gecertificeerd onder certificaatnummer T2735. iForks was eerder al NTEP gecertificeerd voor de Amerikaanse markt.

Geschikt voor het wegen voor handelsdoeleinden

Het ijkcertifcaat garandeert niet alleen de nauwkeurigheid van het weegsysteem, het betekent ook dat die nauwkeurigheid niet beïnvloed wordt door de plaats van het lastzwaartepunt op de vorken. Daarnaast is de iForks bestand tegen grote temperatuurwisselingen en ongevoelig voor elektromagnetische straling van datanetwerken die in de omgeving actief zijn.

Alibigeheugen voor draadloze communicatie

De geijkte versie van de iForks is uitgerust met een scheefstandsensor die de nijging van de heftruckmast meet en de software van het weegsysteem in staat stelt de gewichtsmeting voor die nijging te corrigeren. De heftruckchauffeur hoeft niet langer de mast verticaal te zetten voor een nauwkeurige weging. De indicator van de iForks beschikt over ook een alibigeheugen, waarin alle wegingen opgeslagen en teruggezocht kunnen worden. Dat betekent dat de geijkte iForks ook toegelaten zijn voor draadloze communicatie van gewichten met een WMS of ERP systeem, bijvoorbeeld ten behoeve van facturering op basis van gewicht.


 

Telefoon
Tonen
Adres Toepadweg 7, PO Box 2023
5300 CA  Zaltbommel
Gelderland - NEDERLAND
(Klik hier om de kaart te bekijken)