DE INDUSTRIËLE BEDRIJVENGIDS
 

RAVAS de draad kwijt op Logistica 2009

  • 29/09/2009, Zaltbommel

  • Speerpunten RAVAS op Logistica: iForks met online datacommunicatie en antwoord op overbelading bij ‘Wet Wegvervoer Goederen’

 

Eerder dit jaar introduceerde RAVAS iForks, 100% draadloze weegvorken voor hef-, reach- en smallegangentrucks. In vijf minuten geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Na een succesvolle lancering presenteert RAVAS op de Logistica één van zijn recente iForks casestudy's op televisieschermen aan het publiek. Aan de hand van business cases uitgewerkt voor o.a. Royal Mail UK wordt gedemonstreerd hoe het Britse postbedrijf enkele honderdduizenden Britse Ponden per jaar bespaart. RAVAS levert het complete pakket: iForks in combinatie met een geavanceerd en universeel online dataverwerkingssysteem. Dit geheel maakt het voor Royal Mail mogelijk om een sluitende inkomende en uitgaande goederenregistratie te voeren; dure claims behoren tot het verleden. De gewichts- en goederendata wordt centraal beheerd, de toepassing draait op de mobiele barcodeterminals van de heftruckchauffeurs, die draadloos verbinding maken met iForks.

Naast de Royal Mail case zijn er op onze stand op schermen demo's te zien van Orderpicken, Handling van palletcargo en Afvalstoffenregistratie en wordt de eenvoud en brede inzetbaarheid van de gekoppelde weeg- en computersystemen uitgelegd.

Nieuwe Wet Wegvervoer Goederen: meten = weten, gokken = dokken

Op 1 mei jl. trad de nieuwe Wet Wegvervoer Goederen (WWG) in werking. De wet houdt onder meer in dat de afzender van goederen op basis van de Wet op de Economische Delicten beboet en vervolgd kan worden in het geval van overbeladen. Reden voor de verzender om elke lading voor transport te wegen, want de boetes kunnen hoog oplopen.

Ook hiervoor is iForks een eenvoudige en nauwkeurige oplossing. Elke last die met de heftruck wordt opgenomen, is vanaf dat moment direct nauwkeurig gewogen. Dus geen tijdverlies tijdens het wegen, maar wel de zekerheid over het gewicht dat verstuurd wordt.

RAVAS is te vinden in hal 09, stand C090. De Logistica duurt van 10 t/m 14 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor een bezoek aan RAVAS op de Logistica kunt u zich gratis aanmelden via deze link: Gratis toegang 

Telefoon
Tonen
Adres Toepadweg 7, PO Box 2023
5300 CA  Zaltbommel
Gelderland - NEDERLAND
(Klik hier om de kaart te bekijken)