Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Voor wie weegt voor handelsdoeleinden en factureert op basis van gewicht, is het wettelijk verplicht een geijkt weegsysteem te gebruiken. iForks is nu OIML gecertificeerd onder certificaatnummer T2735. iForks was eerder al NTEP gecertificeerd voor de Amerikaanse markt.

Geschikt voor het wegen voor handelsdoeleinden

Het ijkcertifcaat garandeert niet alleen de nauwkeurigheid van het weegsysteem, het betekent ook dat die nauwkeurigheid niet beïnvloed wordt door de plaats van het lastzwaartepunt op de vorken. Daarnaast is de iForks bestand tegen grote temperatuurwisselingen en ongevoelig voor elektromagnetische straling van datanetwerken die in de omgeving actief zijn.

Alibigeheugen voor draadloze communicatie

De geijkte versie van de iForks is uitgerust met een scheefstandsensor die de nijging van de heftruckmast meet en de software van het weegsysteem in staat stelt de gewichtsmeting voor die nijging te corrigeren. De heftruckchauffeur hoeft niet langer de mast verticaal te zetten voor een nauwkeurige weging. De indicator van de iForks beschikt over ook een alibigeheugen, waarin alle wegingen opgeslagen en teruggezocht kunnen worden. Dat betekent dat de geijkte iForks ook toegelaten zijn voor draadloze communicatie van gewichten met een WMS of ERP systeem, bijvoorbeeld ten behoeve van facturering op basis van gewicht.


 

Meer productinformatie Draadloze weegvorken voor heftrucks

De eerste volledig draadloze weegvorken voor vorkheftrucks, reachtrucks en smalle-gangen-trucks.

Doordat alle componenten volledig geïntegreerd zijn in de vorken kent iForks geen enkele externe bekabeling. De beide weegvorken communiceren het opgenomen gewicht met de indicator in de cabine via Bluetooth. Het weegsysteem wordt gevoed door robuuste, uitwisselbare batterijmodules. Alle elektronica- en voedingscomponenten zijn door RAVAS exclusief voor het iForks-concept ontwikkeld. Daardoor zijn ze niet alleen volledig bestand tegen ruw gebruik, maar ook uitermate compact gebleven, zodat de maten van de weegvorken (bxh = 133x58 mm) dicht bij die van standaard heftruckvorken blijven en de gebruiker niet hoeft in te leveren op handlingsgemak.

De iForks gewichtsindicator in de cabine toont het gewicht van de last op de vorken en levert een compleet spectrum aan weegfunctionaliteiten: bruto/netto wegen, totaalgewichten per zending, code-invoer, datum/tijd-registratie en een telfunctie. De indicator kan de weeginformatie overdragen aan een printer, een truckterminal of direct naar een WMS of ERP-systeem sturen, via RS232, Bluetooth of WiFi.

Het weegsysteem kan binnen enkele minuten aangebracht worden op vorkheftrucks, reachtrucks en smalle-gangen-trucks. Plug & weigh!

Bekijk product: Draadloze weegvorken voor heftrucks