Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

De Britse Fork Lift Truck Association heeft de RAVAS iForks genomineerd voor de Awards for Excellence 2010, in de categorie Innovatie. De FLTA is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor het veilig gebruik van vorkheftrucks. Ze stelt daarvoor strenge normen op en voert controles en inspecties uit bij gebruikers.

Elk jaar nomineert de FLTA de meest innovatieve, baanbrekende producten en ideeën die van belang zijn voor de material handlingindustrie. RAVAS ontving de nominatie voor de iForks omdat ‘het weegsysteem voor vorkheftrucks volledig draadloos is en alle componenten, inclusief de elektronica en de batterijvoorziening, in de vorken zijn geïntegreerd.'

Stemmen op iForks kan tot 31 december a.s.

Via de voting-card kunnen geïnteresseerden stemmen op de iForks. RAVAS is op de voting-card te vinden onder de categorie ‘Innovation'. Stemmen kan tot 31 december a.s.

De FLTA is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor het veilig gebruik van vorkheftrucks. Ze stelt daarvoor strenge normen op en voert controles en inspecties uit bij gebruikers. De FLTA reikt elk jaar een prijs uit in vier categorieën voor het meest innovatieve product dat de material handling industrie dat jaar heeft voortgebracht. De uitslag wordt bekend gemaakt op 27 februari 2010. Voor meer informatie: FLTA-awards.

iForks: draadloze vorken voor heftrucks

iForks is een volledig draadloos weegsysteem voor vorkheftrucks, smalle-gangen-trucks en reachtrucks. Doordat alle componenten volledig geïntegreerd zijn in de vorken kennen iForks geen enkele externe bekabeling en kan het weegsysteem binnen enkele minuten aangebracht worden op elke vorkheftruck: plug & weigh! Elke last die met de truck wordt opgenomen, is vanaf dat moment direct nauwkeurig gewogen.

Over RAVAS

RAVAS Europe ontwikkelt en produceert wegende handpalletwagens en mobiele weegsystemen voor vorkheftrucks en magazijntrucks, zoals electropallettrucks, stapelaars, orderpickers en reachtrucks. Deze mobiele weegsystemen maken het voor de gebruiker mogelijk om tijdens het intern transport te wegen. Dat bespaart tijd en mankracht, het verhoogt de efficiency en beperkt kosten. Meer voordelen van mobiel wegen: het vereenvoudigen van processen en procedures, het genereren van managementinformatie en het bewaken van de kwaliteit van producten en diensten.

Meer productinformatie Draadloze weegvorken voor heftrucks

De eerste volledig draadloze weegvorken voor vorkheftrucks, reachtrucks en smalle-gangen-trucks.

Doordat alle componenten volledig geïntegreerd zijn in de vorken kent iForks geen enkele externe bekabeling. De beide weegvorken communiceren het opgenomen gewicht met de indicator in de cabine via Bluetooth. Het weegsysteem wordt gevoed door robuuste, uitwisselbare batterijmodules. Alle elektronica- en voedingscomponenten zijn door RAVAS exclusief voor het iForks-concept ontwikkeld. Daardoor zijn ze niet alleen volledig bestand tegen ruw gebruik, maar ook uitermate compact gebleven, zodat de maten van de weegvorken (bxh = 133x58 mm) dicht bij die van standaard heftruckvorken blijven en de gebruiker niet hoeft in te leveren op handlingsgemak.

De iForks gewichtsindicator in de cabine toont het gewicht van de last op de vorken en levert een compleet spectrum aan weegfunctionaliteiten: bruto/netto wegen, totaalgewichten per zending, code-invoer, datum/tijd-registratie en een telfunctie. De indicator kan de weeginformatie overdragen aan een printer, een truckterminal of direct naar een WMS of ERP-systeem sturen, via RS232, Bluetooth of WiFi.

Het weegsysteem kan binnen enkele minuten aangebracht worden op vorkheftrucks, reachtrucks en smalle-gangen-trucks. Plug & weigh!

Bekijk product: Draadloze weegvorken voor heftrucks