Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

RAVAS iForks is voor de tweede maal genomineerd voor een innovatieprijs. Deze keer is RAVAS één van de vijf genomineerden voor de Proces Innovatie Prijs (PIP) 2010, geïnitieerd door Machevo & Bulk Vereniging en beursorganisator VNU Exhibitions.

De jury heeft de RAVAS iForks genomineerd omdat ‘Deze handige vinding effectief en simpel werkt. De draadloze iForks is dan ook breed toepasbaar.' De jury denkt ‘dat dit bewezen en robuuste concept een grote marktpotentie heeft, mede vanwege de uitwisselbaarheid van het weegsysteem op andere vorkheftrucks.' Een voordeel volgens de jury is ook dat ‘de iForks geschikt is voor handelsdoeleinden.'

De Vakprijs wordt op 5 oktober uitgereikt op de vakbeurs Industrial Processing tijdens de Industriële Week, die wordt gehouden van 5 tot en met 8 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.

Naast de Vakprijs is er ook een Publieksprijs; via dit formulier op de website van Industrial Processing kunnen belangstellenden stemmen voor het meest vernieuwende product.

Demonstratie iForks tijdens Industriële Week op Macropak 2010

Uiteraard staat RAVAS tijdens de Industriële Week ook deze keer weer op de Macropak. Op onze stand geven we een live demonstratie van iForks met online datacommunicatie naar UniMobile-software op een handheldterminal. Aan de hand van een aantal voorbeelden laten we zien hoe eenvoudig het is om met iForks en UniMobile-software jaarlijks fors geld te besparen op de handling van goederen en de real-time verwerking van de informatiestroom die daarbij ontstaat.

RAVAS levert het complete pakket: iForks in combinatie met een geavanceerd en universeel online dataverwerkingssysteem. Dit geheel maakt het mogelijk om een sluitende inkomende en uitgaande goederenregistratie te voeren. De gewichts- en goederendata worden centraal beheerd, de toepassing draait op de mobiele dataterminals van de heftruckchauffeurs, die draadloos verbinding maken met iForks.

Verder ziet u op de RAVAS-stand natuurlijk onze vertrouwde mobiele weegsystemen: van wegende handpalletwagens tot wegende elektropallettrucks en stapelaars, en oliedrukweegsystemen voor heftrucks.

RAVAS staat op de Macropak in hal 07, standnummer C103 in de Jaarbeurs in Utrecht. De Macropak duurt van 5 t/m 8 oktober. Voor gratis toegangsbewijzen en meer informatie over RAVAS kunt u onze website bezoeken.

iForks, draadloos weegsysteem voor vorkheftrucks, viel al eerder in de prijzen

iForks is de eerste volledig draadloze weegvorken voor vorkheftrucks, reachtrucks en smalle-gangen-trucks. Doordat alle componenten volledig geïntegreerd zijn in de vorken kennen de iForks geen enkele externe bekabeling en kan het weegsysteem binnen enkele minuten aangebracht worden op elke vorkheftruck: plug & weigh! Elke last die met de truck wordt opgenomen, is vanaf dat moment direct nauwkeurig gewogen. Sinds kort heeft RAVAS ook een geijkte versie van de iForks in het assortiment. Voor wie weegt voor handelsdoeleinden en factureert op basis van gewicht, is het wettelijk verplicht een geijkt weegsysteem te gebruiken.

iForks is nu OIML gecertificeerd onder certificaatnummer T2735. iForks was eerder al NTEP gecertificeerd voor de Amerikaanse markt.

Eerder dit jaar won RAVAS een Britse innovatieprijs, het FLTA-award. De Britse FLTA reikt jaarlijks awards uit in verschillende categorieën waaronder innovatie. Bij het bepalen van de winnaar telde niet alleen het aantal stemmen, maar ook de innovatieve waarde van het genomineerde product en het vernieuwende karakter van zowel de noviteit als de leverancier.

Meer productinformatie Draadloze weegvorken voor heftrucks

De eerste volledig draadloze weegvorken voor vorkheftrucks, reachtrucks en smalle-gangen-trucks.

Doordat alle componenten volledig geïntegreerd zijn in de vorken kent iForks geen enkele externe bekabeling. De beide weegvorken communiceren het opgenomen gewicht met de indicator in de cabine via Bluetooth. Het weegsysteem wordt gevoed door robuuste, uitwisselbare batterijmodules. Alle elektronica- en voedingscomponenten zijn door RAVAS exclusief voor het iForks-concept ontwikkeld. Daardoor zijn ze niet alleen volledig bestand tegen ruw gebruik, maar ook uitermate compact gebleven, zodat de maten van de weegvorken (bxh = 133x58 mm) dicht bij die van standaard heftruckvorken blijven en de gebruiker niet hoeft in te leveren op handlingsgemak.

De iForks gewichtsindicator in de cabine toont het gewicht van de last op de vorken en levert een compleet spectrum aan weegfunctionaliteiten: bruto/netto wegen, totaalgewichten per zending, code-invoer, datum/tijd-registratie en een telfunctie. De indicator kan de weeginformatie overdragen aan een printer, een truckterminal of direct naar een WMS of ERP-systeem sturen, via RS232, Bluetooth of WiFi.

Het weegsysteem kan binnen enkele minuten aangebracht worden op vorkheftrucks, reachtrucks en smalle-gangen-trucks. Plug & weigh!

Bekijk product: Draadloze weegvorken voor heftrucks