Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

RAVAS, The Mobile Scale Company, introduceert iForks, de eerste volledig draadloze weegvorken voor vorkheftrucks, reachtrucks en smalle-gangen-trucks. Doordat alle componenten volledig geïntegreerd zijn in de vorken kennen de iForks geen enkele externe bekabeling en kan het weegsysteem binnen enkele minuten aangebracht worden op elke vorkheftruck: plug & weigh! Elke last die met de truck wordt opgenomen, is vanaf dat moment direct nauwkeurig gewogen.

Bestand tegen ruw gebruik en compact

De beide weegvorken communiceren het opgenomen gewicht met de indicator in de cabine via Bluetooth. Het weegsysteem wordt gevoed door robuuste, uitwisselbare batterijmodules. Alle elektronica- en voedingscomponenten zijn door RAVAS exclusief voor het iForks-concept ontwikkeld. Daardoor zijn ze niet alleen volledig bestand tegen ruw gebruik, maar ook uitermate compact gebleven, zodat de maten van de weegvorken (bxh = 133x58 mm) dicht bij die van standaard heftruckvorken blijven en de gebruiker niet hoeft in te leveren op handlingsgemak.

Legio functionaliteiten en zeer onderhoudsvriendelijk

De iForks gewichtsindicator in de cabine toont het gewicht van de last op de vorken en levert een compleet spectrum aan weegfunctionaliteiten: bruto/netto wegen, totaalgewichten per zending, code-invoer, datum/tijd-registratie en een telfunctie. De indicator kan de weeginformatie overdragen aan een printer, een truckterminal of direct naar een WMS of ERP-systeem sturen, via RS232, Bluetooth of WiFi. Het display heeft een heldere achtergrondverlichting, zodat het zelfs in de donkere hoekjes van een magazijn of productiehal goed afleesbaar is. iForks is uitgerust met Digital Calibration Technology: via de toetsen van de indicator kan het weegsysteem snel en nauwkeurig digitaal afgeregeld worden. Dit maakt het weegsysteem zeer onderhoudsvriendelijk en zorgt voor lage cost of ownership.

De gebruiker kan het powermanagement van de iForks zelf regelen. Het weegsysteem heeft een auto-shut-off functie die de elektronica automatisch uitschakelt wanneer ze gedurende langere tijd niet gebruikt wordt. Via een powermanagement-menu op de indicator kan de gebruiker de uitschakeltijd zelf aanpassen aan het gebruik en de inzet van de truck.