Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Eerder dit jaar introduceerde RAVAS iForks, 100% draadloze weegvorken voor hef-, reach- en smallegangentrucks. In vijf minuten geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Na een succesvolle lancering presenteert RAVAS op de Logistica één van zijn recente iForks casestudy's op televisieschermen aan het publiek. Aan de hand van business cases uitgewerkt voor o.a. Royal Mail UK wordt gedemonstreerd hoe het Britse postbedrijf enkele honderdduizenden Britse Ponden per jaar bespaart. RAVAS levert het complete pakket: iForks in combinatie met een geavanceerd en universeel online dataverwerkingssysteem. Dit geheel maakt het voor Royal Mail mogelijk om een sluitende inkomende en uitgaande goederenregistratie te voeren; dure claims behoren tot het verleden. De gewichts- en goederendata wordt centraal beheerd, de toepassing draait op de mobiele barcodeterminals van de heftruckchauffeurs, die draadloos verbinding maken met iForks.

Naast de Royal Mail case zijn er op onze stand op schermen demo's te zien van Orderpicken, Handling van palletcargo en Afvalstoffenregistratie en wordt de eenvoud en brede inzetbaarheid van de gekoppelde weeg- en computersystemen uitgelegd.

Nieuwe Wet Wegvervoer Goederen: meten = weten, gokken = dokken

Op 1 mei jl. trad de nieuwe Wet Wegvervoer Goederen (WWG) in werking. De wet houdt onder meer in dat de afzender van goederen op basis van de Wet op de Economische Delicten beboet en vervolgd kan worden in het geval van overbeladen. Reden voor de verzender om elke lading voor transport te wegen, want de boetes kunnen hoog oplopen.

Ook hiervoor is iForks een eenvoudige en nauwkeurige oplossing. Elke last die met de heftruck wordt opgenomen, is vanaf dat moment direct nauwkeurig gewogen. Dus geen tijdverlies tijdens het wegen, maar wel de zekerheid over het gewicht dat verstuurd wordt.

RAVAS is te vinden in hal 09, stand C090. De Logistica duurt van 10 t/m 14 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor een bezoek aan RAVAS op de Logistica kunt u zich gratis aanmelden via deze link: Gratis toegang 

Meer productinformatie Draadloze weegvorken voor heftrucks

De eerste volledig draadloze weegvorken voor vorkheftrucks, reachtrucks en smalle-gangen-trucks.

Doordat alle componenten volledig geïntegreerd zijn in de vorken kent iForks geen enkele externe bekabeling. De beide weegvorken communiceren het opgenomen gewicht met de indicator in de cabine via Bluetooth. Het weegsysteem wordt gevoed door robuuste, uitwisselbare batterijmodules. Alle elektronica- en voedingscomponenten zijn door RAVAS exclusief voor het iForks-concept ontwikkeld. Daardoor zijn ze niet alleen volledig bestand tegen ruw gebruik, maar ook uitermate compact gebleven, zodat de maten van de weegvorken (bxh = 133x58 mm) dicht bij die van standaard heftruckvorken blijven en de gebruiker niet hoeft in te leveren op handlingsgemak.

De iForks gewichtsindicator in de cabine toont het gewicht van de last op de vorken en levert een compleet spectrum aan weegfunctionaliteiten: bruto/netto wegen, totaalgewichten per zending, code-invoer, datum/tijd-registratie en een telfunctie. De indicator kan de weeginformatie overdragen aan een printer, een truckterminal of direct naar een WMS of ERP-systeem sturen, via RS232, Bluetooth of WiFi.

Het weegsysteem kan binnen enkele minuten aangebracht worden op vorkheftrucks, reachtrucks en smalle-gangen-trucks. Plug & weigh!

Bekijk product: Draadloze weegvorken voor heftrucks