DE INDUSTRIËLE BEDRIJVENGIDS
 

Nieuwe generatie RAVAS-1 wegende pallettruck

  • 20/06/2011, Zaltbommel

  • Nu met compacte indicator, geïntegreerde hoogtesensor en overload alert.

 

De RAVAS-1 wegende palletwagen is vernieuwd en sterk verbeterd. Ons instapmodel wegende pallettruck is uitgevoerd met een compacte indicator en verbruikt minder energie dan zijn voorganger. De nieuwe RAVAS-1 beschikt over een geïntegreerde elektronische hoogtesensor die de indicator vertelt wanneer de hefhoogte bereikt is. Daardoor is de RAVAS-1 nauwkeuriger en gebruikersvriendelijker. De nieuwe RAVAS-1 is verkrijgbaar vanaf € 605,--.

Geheel vernieuwd
De tweede generatie RAVAS-1 is de compleet vernieuwde en sterk verbeterde opvolger van het in 2004 geïntroduceerde LIST-concept. LIST, Load Indication System, is het door RAVAS gepatenteerde principe waarbij een indicatief weegsysteem op een standaard palletwagen gebouwd wordt. De RAVAS-1 kent het gewicht van de lading op de palletwagen door de vervorming, die altijd als gevolg van de belasting optreedt, van de palletwagen te meten. Voor de meting is een sensor op de kop van het chassis gemonteerd. Deze sensor registreert de vervorming en de indicator van de RAVAS-1 vertaalt de meting naar een gewicht. De indicator toont het gewicht in 5 kg stappen met een tolerantie van ± 20 kg. De maximale hefcapaciteit is 2.200 kg. In de RAVAS-1 zijn geen weegcomponenten in de vorken ingebouwd, zoals dat bij de andere RAVAS wegende palletwagens wel gebeurt. Daardoor is de RAVAS-1 nagenoeg onverwoestbaar en geschikt voor zware toepassingen.

Nieuwe indicator, compact design
De herontwikkeling van de RAVAS-1 heeft geleid tot een veel compactere indicator. Het professionele design van de indicator volgt de vormgeving van het palletwagenchassis en heeft daardoor geen uitstekende delen. Achter de behuizing zit een metalen beugel die de indicator beschermt tegen schokken en stoten door uitstekende lading of lading die per ongeluk van de pallet valt. De indicator heeft maar twee toetsen in plaats van vier op het oude model. Dat verhoogt het gebruiksgemak.

Gebruiksvriendelijker dankzij elektronische hoogtesensor
Voor een zo nauwkeurig mogelijke weging moet elke weging op een vaste hefhoogte uitgevoerd worden. Dit betekent dat men de last tot een vaste hoogte van de grond moet heffen. De eerste generatie RAVAS-1 had een mechanische referentie voor de hefhoogte. Deze referentie bleek soms schadegevoelig. De nieuwe RAVAS-1 beschikt over een geïntegreerde elektronische hoogtesensor die de indicator vertelt wanneer de hefhoogte bereikt is. Een ideaal hulpmiddel voor nauwkeurig gebruik van het weegsysteem. De gebruiker krijgt door middel van pijltjes in het display van de indicator informatie over wanneer de last hoog genoeg geheven is en kan vervolgens het gewicht aflezen. Tevens knippert de waarde in het display zolang de hefhoogte nog niet bereikt is. Zodra dit wel het geval is, stopt het display met knipperen en toont het gewicht. De robuuste elektronische hoogtesensor is een enorme verbetering van de gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid van de RAVAS-1.

In het kort: de voordelen van de vernieuwde RAVAS-1:

  • Veel gebruiksvriendelijker, de geïntegreerde G-sensor zorgt voor een hoogte-indicatie in het indicatordisplay;
  • De geïntegreerde G-sensor voor de hefhoogte bevordert correct gebruik en nauwkeurigheid van het systeem;
  • Optelfunctie speciaal bedoeld om overbelading te voorkomen;
  • Overload-melding in het display;
  • 150 uur autonomie met maar twee AA-batterijen;
  • Professionele batterijoplossing, eenvoudig vervangen van de batterijen;
  • Compact vormgegeven indicator.

Meer informatie over de RAVAS-1 op onze site.

Telefoon
Tonen
Adres Toepadweg 7, PO Box 2023
5300 CA  Zaltbommel
Gelderland - NEDERLAND
(Klik hier om de kaart te bekijken)