Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

De RCS PLUS is een nauwkeurig en zeer gebruiksvriendelijk hydraulisch weegsysteem, voorzien van moderne technologie voor Bluetooth- en WiFi- communicatie. De opvolger van het in 2007 gelanceerde RCS PLUS systeem is uitgerust met een nieuwe indicator, afgeleid van de iForks indicator. Hierdoor is de gebruiksvriendelijkheid van het systeem sterk verbeterd en beschikt het systeem over een aantal nieuwe functies.

Nauwkeurig wegen op heftrucks met een RCS PLUS

De RCS PLUS weegt door de druk te meten in het hydraulisch hefsysteem van de heftruck, via een temperatuurgecompenseerde sensor op het ventielblok. De RCS PLUS meet tijdens een gecontroleerde daling van de mast een groot aantal malen de oliedruk in het hydraulisch systeem. De software vertaalt deze metingen naar een nauwkeurige gewichtsindicatie van de last op de vorken. De maximale afwijking is 0,2% van de weegcapaciteit. De RCS PLUS is standaard leverbaar met een weegcapaciteit tot 10 ton en optioneel leverbaar tot 30 ton.

De RCS PLUS is zeer geschikt voor controlewegingen vanaf de vorkheftruck, zoals bijvoorbeeld bij goederenaanname, het bepalen van verzendgewichten, het voorkomen van overbelading, inventarisatie, voorraadbeheer etc.

In combinatie met voorbouwapparatuur, zoals bijvoorbeeld een klem of rotator, biedt de RCS PLUS de beste, meest nauwkeurige en goedkoopste oplossing die op de markt verkrijgbaar is. De RCS PLUS is eenvoudig te installeren, zeer makkelijk in gebruik en nagenoeg onderhoudsvrij.

De nieuwe RCS PLUS in het kort:

 • Zeer geschikt voor controlewegingen vanaf de vorkheftruck;
 • Eenvoudig in te bouwen in iedere heftruck, in enkele minuten te calibreren, zeer onderhoudsvriendelijk;
 • Gebruik in combinatie met voorbouwapparatuur;

Nieuwe indicator:

 • De speciale weegtoets bevordert de gebruiksvriendelijkheid en een juiste bediening;
 • Aftelfunctie in het display tijdens de weging;
 • Connectivity: via RS232, printer, Bluetooth of WiFi;
 • Displayverlichting voor optimale leesbaarheid.

Meer productinformatie Weegsysteem voor vorkheftrucks

Een hydraulisch indicatiesysteem voorzien van moderne technologie voor Bluetooth- en WiFi-communicatie.

De RCS PLUS is een nauwkeurig, voordelig en zeer gebruiksvriendelijk hydraulisch indicatiesysteem voor vorkheftrucks, preciezer en goedkoper dan concurrerende hydraulische weegsystemen. De maximale afwijking is 0,2% van de weegcapaciteit. De RCS PLUS is voorzien van moderne technologie voor Bluetooth- en WiFi- communicatie.

Werking van de RCS PLUS
Op een vorkheftruck met een capaciteit van 2500 kg verloopt de gewichtsaanduiding in stappen van 2 kilogram, met een tolerantie van + 5 kg. De RCS PLUS weegt door de druk te meten in het hydraulisch hefsysteem van de vorkheftruck, via een temperatuur gecompenseerde sensor op een ventielblok. De RCS PLUS meet tijdens een gecontroleerde daling van de mast een groot aantal malen de oliedruk in het hydraulisch systeem, de software vertaalt deze metingen naar een nauwkeurige gewichtsindicatie van de last op de vorken.

Toepassingen
De RCS PLUS is zeer geschikt voor controlewegingen vanaf de vorkheftruck, zoals bijvoorbeeld bij goederenaanname, het bepalen van verzendgewichten, het voorkomen van overbelading, inventarisatie, voorraadbeheer etc. In combinatie met voorbouwapparatuur, zoals bijvoorbeeld een klem of rotator, biedt de RCS PLUS de beste, meest nauwkeurige en goedkoopste oplossing die op de markt verkrijgbaar is. De RCS PLUS is eenvoudig te installeren, zeer makkelijk in gebruik en nagenoeg onderhoudsvrij.
De RCS PLUS is niet geschikt voor doseerapplicaties (zie hiervoor: RWV-C wegende vorken).

De RCS PLUS in het kort

Systeem:

 • Zeer geschikt voor controlewegingen vanaf de vorkheftruck;
 • Eenvoudig in te bouwen in iedere heftruck;
 • Zeer onderhoudsvriendelijk, lage cost of ownership en in enkele minuten te calibreren;
 • Gebruik in combinatie met voorbouwapparatuur.

Nieuwe indicator:

 • De speciale weegtoets bevordert de gebruiksvriendelijkheid en een juiste bediening;
 • Real-time informatievoorziening aan de heftruckchauffeur: aftelfunctie in het display tijdens de weging, en dynamische nulwaarde geeft actuele informatie m.b.t. de nulpuntcalibratie.
 • Connectivity via RS232, printer, Bluetooth of WiFi.
 • Displayverlichting voor optimale leesbaarheid.

Weegsysteem:

 • Bruto, netto, tarra, optellen, code-invoer en datum/tijd registratie;
 • Kg en Lb uitlezing;
 • Optioneel leverbaar: heavy duty ventielblok voor weegcapaciteit van 10 – 30 ton. Het ventielblok van de heavy duty uitvoering wordt standaard geleverd inclusief geïntegreerd oliefilter.

Bekijk product: Weegsysteem voor vorkheftrucks