DE INDUSTRIËLE BEDRIJVENGIDS
 

RAVAS introduceert de RCS PLUS, een nauwkeurig hydraulisch weegsysteem voor vorkheftrucks

  • 26/03/2007, Zaltbommel

  • De RCS PLUS is een nauwkeurig en voordelig weegsysteem voor vorkheftrucks, preciezer en goedkoper dan concurrerende hydraulische weegsystemen.

 
De maximale afwijking is 0,2% van de weegcapaciteit. Op een vorkheftruck met een capaciteit van 2500 kg verloopt de gewichtsaanduiding in stappen van 2 kilogram. Het RCS PLUS systeem is nagenoeg onverwoestbaar doordat de oliedruksensor in het hydraulisch systeem niet wordt blootgesteld aan de wrijvingen en slijtage in de mast.

De RCS PLUS weegt door de druk te meten in het hydraulisch hefsysteem van de vorkheftruck, via een sensor op een ventielblok. Wegen met de RCS PLUS gaat eenvoudig: het begint met de last op de vorken naar een vaste referentiehoogte te heffen. Dit referentiepunt wordt aangegeven door de twee stickers op de mast. Een simpele druk op de knop zet vervolgens het weegsysteem in werking: de vorken laten de last gedurende een paar seconden zakken. De RCS PLUS meet tijdens die gecontroleerde daling een aantal malen de oliedruk in het hydraulisch systeem, de software vertaalt deze metingen naar een nauwkeurige gewichtsindicatie van de last op de vorken. Dit gewicht is af te lezen op een LCD-indicator in de cabine.

De RCS PLUS is zeer geschikt voor controlewegingen vanaf de vorkheftruck, zoals bijvoorbeeld bij goederenaanname, het bepalen van verzendgewichten, het voorkomen van overbelading, inventarisatie, voorraadbeheer etc. De RCS PLUS is zowel verkrijgbaar bij RAVAS distributeurs als via uw heftruckdealer.

Met de RCS PLUS completeert RAVAS zijn range aan weegsystemen voor vorkheftrucks, van een eenvoudig hydraulisch lastindicatiesysteem, tot wegende vorken voorzien van allerlei opties, zoals geijkte uitvoering, data-communicatie etc.
RAVAS is wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele weegsystemen, voor meer informatie kunt u onze website bezoeken.
Telefoon
Tonen
Adres Toepadweg 7, PO Box 2023
5300 CA  Zaltbommel
Gelderland - NEDERLAND
(Klik hier om de kaart te bekijken)