DE INDUSTRIËLE BEDRIJVENGIDS
 

RAVAS MForks genomineerd voor FLTA-Award 2012 categorie ‘veiligheid’


 

De FLTA is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor het veilig gebruik van vorkheftrucks. Ze stelt daarvoor strenge normen op en voert controles en inspecties uit bij gebruikers. Elk jaar nomineert de FLTA de meest innovatieve, baanbrekende producten en ideeën die van belang zijn voor de material handlingindustrie.

Stemmen op MForks kan tot 18 januari a.s.

Via de voting-card kunnen geïnteresseerden stemmen op de MForks. RAVAS is op de voting-card te vinden onder de categorie ‘Safety'. Stemmen kan tot 18 januari a.s. De FLTA reikt elk jaar een prijs uit in vier categorieën voor het meest innovatieve product dat de material handling industrie dat jaar heeft voortgebracht. De uitslag wordt bekend gemaakt op 18 februari 2012. Voor meer informatie: FLTA-Awards.

In 2010 won RAVAS de FLTA-award voor de iForks in de categorie ‘Innovatie'.

MForks meet zowel gewicht als lastzwaartepunt

MForks is het eerste systeem met lastmomentbewaking geïntegreerd in de vorken van vorkheftrucks en reachtrucks en meet zowel het gewicht van de last als het lastzwaartepunt.

MForks is ontworpen om te voorkomen dat bij overbelading van vorkheftrucks en reachtrucks de truck kantelt of de vorken afbreken. Elke vork en elke heftruck heeft een lastdiagram, waarop de maximale hefcapaciteit in relatie tot het lastzwaartepunt staat aangegeven. In de praktijk is het echter aan de heftruckchauffeur om bij elke last het lastdiagram te interpreteren en te beoordelen of een last veilig geheven kan worden. Tot nu toe bestond er geen hulpmiddel waarmee het lastmoment op de vorken daadwerkelijk kon worden afgelezen. MForks brengt daarin verandering: vanaf nu krijgt de chauffeur een indicatie of de last veilig kan worden opgepakt. RAVAS heeft op de MForks patent aangevraagd.

Telefoon
Tonen
Adres Toepadweg 7, PO Box 2023
5300 CA  Zaltbommel
Gelderland - NEDERLAND
(Klik hier om de kaart te bekijken)